© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenjavna pica

Zelenjavna pica

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Steirische Gemüsepizza

Sestavine

testo

  • 10 g kvasa
  • 1,25 dl vode
  • 250 g moke
  • 1 žlička soli
  • 2 žlici bučnega olja
  • olje za pekač

omaka

  • ½ čebule
  • 1 drobno narezan strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 300 g paradižnika (olupljenega in narezanega na koščke)
  • sol
  • poper
  • majaron

obloga

  • 1 rumena bučka
  • 1 zelena bučka
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 200 g kuhanega laškega fižola
  • olupljen koren hrena
  • 50 g trdega sira
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 10 g kvasa
  • 1,25 dl vode
  • 250 g moke
  • 1 žlička soli
  • 2 žlici bučnega olja
  • olje za pekač

omaka

  • ½ čebule
  • 1 drobno narezan strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 300 g paradižnika (olupljenega in narezanega na koščke)
  • sol
  • poper
  • majaron

obloga

  • 1 rumena bučka
  • 1 zelena bučka
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 200 g kuhanega laškega fižola
  • olupljen koren hrena
  • 50 g trdega sira

Postopek

1

Najprej pripravimo testo za pico. Kvas raztopimo v mlačni vodi. Moko, kvas, sol in bučno olje damo v posodo multipraktika in sestavine zgnetemo v voljno testo. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo v prozorno folijo in pustimo počivati približno pol ure.

2

Medtem pripravimo omako. Čebulo olupimo in narežemo na drobne kocke. V kozici segrejemo žlico oljčnega olja ter narezano čebulo in česen podušimo na blagem ognju. Dodamo paradižnik in kuhljamo slabih 20 minut. Omako začinimo s soljo, poprom in majaronom.

3

Globok pekač namažemo z oljčnim oljem. Na pomokani delovni površini razvaljamo testo v pravokotnik, ki je nekoliko večji, kot dno pekača. Namaščen pekač obložimo s testom, naredimo nekoliko roba in testo namažemo s paradižnikovo omako.

4

Zdaj pripravimo še oblogo za pico. Zelenjavo očistimo, operemo, narežemo na kolobarje in s fižolom razporedimo po testu. Pico pečemo v prej ogreti pečici pri 250 °C približno 8 do 10 minut. Pečeno pico lahko po želji potresemo z naribanim hrenom in sirom. Nato jo narežemo na poljubne kose in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.