Kaj boste skuhali danes?
Sadni mošnjički
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadni mošnjički
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadja je poleti na pretek, zato ni težko izbrati, katere pisane koščke boš zavil v aluminijsko folijo za svoj zavojček presenečenja.
Sestavine
- 600 g sadja (breskve, nektarine, jagode, marelice, gozdni sadeži, banane …)
- 2 žlički medu
- 1 žlica limonovega soka
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 600 g sadja (breskve, nektarine, jagode, marelice, gozdni sadeži, banane …)
- 2 žlički medu
- 1 žlica limonovega soka
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Postopek
Pečico segrej na 180 °C. Sadje operi in nareži na kocke ali rezine. Pomešaj ga in razdeli na 4 dele. Aluminijasto folijo razreži na štiri kvadrate s stranico 25 cm.
Na sredino vsakega kvadrata položi sadje in ga pokapaj z medom ter nekaj kapljicami limonovega soka.
Robove aluminijaste folije zavihaj tako, da se stikajo, in jih zmečkaj, da nastane zaprt zavojček. Pekač obloži s papirjem za peko in nanj postavi zavojčke s sadjem. Odraslega prosi, naj pekač prenese v pečico in ga po 10 minutah vzame ven.
Zavojčke previdno odpri, saj so zelo vroči. Sadje v njih mora biti mehko in sočno. Če ni dovolj mehko, zavojčke še za nekaj časa postavi v pečico. Zavojčke s sadjem postrezi na krožniku in dodaj stepeno sladko smetano ali vaniljev sladoled.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Gorčični pire
Palačinke s sirovim nadevom
Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?
Palačinke iz rikote s stepenim medenim maslom
Se spomnite namaza iz masla in medu iz starih časov – iz vrtca, šole ali morda kolonije? Nam je vzbudil prav nostalgične spomine.