Kaj boste skuhali danes?
Sadni mošnjički
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadni mošnjički
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadja je poleti na pretek, zato ni težko izbrati, katere pisane koščke boš zavil v aluminijsko folijo za svoj zavojček presenečenja.
Sestavine
- 600 g sadja (breskve, nektarine, jagode, marelice, gozdni sadeži, banane …)
- 2 žlički medu
- 1 žlica limonovega soka
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Puran, ki nikoli ni pust: ideje za lahka in res okusna kosila
Puranje meso je odlična izbira za hitro, okusno in razmeroma zdravo kosilo, ki bo všeč vsem.
Sestavine
- 600 g sadja (breskve, nektarine, jagode, marelice, gozdni sadeži, banane …)
- 2 žlički medu
- 1 žlica limonovega soka
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Postopek
Pečico segrej na 180 °C. Sadje operi in nareži na kocke ali rezine. Pomešaj ga in razdeli na 4 dele. Aluminijasto folijo razreži na štiri kvadrate s stranico 25 cm.
Na sredino vsakega kvadrata položi sadje in ga pokapaj z medom ter nekaj kapljicami limonovega soka.
Robove aluminijaste folije zavihaj tako, da se stikajo, in jih zmečkaj, da nastane zaprt zavojček. Pekač obloži s papirjem za peko in nanj postavi zavojčke s sadjem. Odraslega prosi, naj pekač prenese v pečico in ga po 10 minutah vzame ven.
Zavojčke previdno odpri, saj so zelo vroči. Sadje v njih mora biti mehko in sočno. Če ni dovolj mehko, zavojčke še za nekaj časa postavi v pečico. Zavojčke s sadjem postrezi na krožniku in dodaj stepeno sladko smetano ali vaniljev sladoled.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pastinakova torta z javorjevim sirupom
Jelenov golaž s polento
»Suha župa« z žlikrofi
Čeprav se imenuje suha župa, nima nič povezave z njeno sočnostjo okusov.