
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!

Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kože
- 2 ½ žličke kurkume
- 2 ½ žličke sladke mlete paprike
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 2 ½ žličke grobo mletega črnega popra
- malo soli
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice belega vinskega kisa
solata
- semena 1 granatnega jabolka
- 3 pomaranče
- sok ½ limete
- 1 žlica sirupa iz granatnega jabolka ali 1 žlica medu
- prgišče natrganih metinih listov

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kože
- 2 ½ žličke kurkume
- 2 ½ žličke sladke mlete paprike
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 2 ½ žličke grobo mletega črnega popra
- malo soli
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice belega vinskega kisa
solata
- semena 1 granatnega jabolka
- 3 pomaranče
- sok ½ limete
- 1 žlica sirupa iz granatnega jabolka ali 1 žlica medu
- prgišče natrganih metinih listov
Postopek
Piščančja bedra razpolovimo v sklepu. V vsak kos mesa z ostrim nožem naredimo 2 do 3 zareze. V majhni skodeli zmešamo vse začimbe z oljem in kisom. Kose mesa natremo z začimbno mešanico in polagamo v pekač. Pustimo, da se marinirajo vsaj 20 minut (lahko tudi čez noč v hladilniku).
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščanca pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo pol ure, nato folijo odstranimo in pečemo še 10 minut. Piščanca polijemo s sokom, ki se je izločil pri peki, in pustimo počivati 5 minut, preden ga postrežemo.
Medtem pripravimo solato. Pomaranče filiramo; olupimo jih z nožem tako, da bela kožica ostane na lupini, nato izrežemo krhlje. Pomarančne fileje zmešamo s semeni granatnega jabolka in prelijemo s sokom polovice limete, ki smo ga zmešali s sirupom ali medom. Solato okrasimo z metinimi lističi in postrežemo s pikantnim piščancem.