Kaj boste skuhali danes?
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kože
- 2 ½ žličke kurkume
- 2 ½ žličke sladke mlete paprike
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 2 ½ žličke grobo mletega črnega popra
- malo soli
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice belega vinskega kisa
solata
- semena 1 granatnega jabolka
- 3 pomaranče
- sok ½ limete
- 1 žlica sirupa iz granatnega jabolka ali 1 žlica medu
- prgišče natrganih metinih listov
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kože
- 2 ½ žličke kurkume
- 2 ½ žličke sladke mlete paprike
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 2 ½ žličke grobo mletega črnega popra
- malo soli
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice belega vinskega kisa
solata
- semena 1 granatnega jabolka
- 3 pomaranče
- sok ½ limete
- 1 žlica sirupa iz granatnega jabolka ali 1 žlica medu
- prgišče natrganih metinih listov
Postopek
Piščančja bedra razpolovimo v sklepu. V vsak kos mesa z ostrim nožem naredimo 2 do 3 zareze. V majhni skodeli zmešamo vse začimbe z oljem in kisom. Kose mesa natremo z začimbno mešanico in polagamo v pekač. Pustimo, da se marinirajo vsaj 20 minut (lahko tudi čez noč v hladilniku).
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščanca pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo pol ure, nato folijo odstranimo in pečemo še 10 minut. Piščanca polijemo s sokom, ki se je izločil pri peki, in pustimo počivati 5 minut, preden ga postrežemo.
Medtem pripravimo solato. Pomaranče filiramo; olupimo jih z nožem tako, da bela kožica ostane na lupini, nato izrežemo krhlje. Pomarančne fileje zmešamo s semeni granatnega jabolka in prelijemo s sokom polovice limete, ki smo ga zmešali s sirupom ali medom. Solato okrasimo z metinimi lističi in postrežemo s pikantnim piščancem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topla ohrovtova solata z mandlji in pršutom
Jesenski kruhovi cmoki
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke