© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom

Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!

Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom

Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!

Čas priprave 1 h + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pikanten-piscanec-s-pomarancami-in-granatnim-jabolkom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kože
  • 2 ½ žličke kurkume
  • 2 ½ žličke sladke mlete paprike
  • ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 2 ½ žličke grobo mletega črnega popra
  • malo soli
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice belega vinskega kisa

solata

  • semena 1 granatnega jabolka
  • 3 pomaranče
  • sok ½ limete
  • 1 žlica sirupa iz granatnega jabolka ali 1 žlica medu
  • prgišče natrganih metinih listov
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kože
  • 2 ½ žličke kurkume
  • 2 ½ žličke sladke mlete paprike
  • ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 2 ½ žličke grobo mletega črnega popra
  • malo soli
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice belega vinskega kisa

solata

  • semena 1 granatnega jabolka
  • 3 pomaranče
  • sok ½ limete
  • 1 žlica sirupa iz granatnega jabolka ali 1 žlica medu
  • prgišče natrganih metinih listov

Postopek

1

Piščančja bedra razpolovimo v sklepu. V vsak kos mesa z ostrim nožem naredimo 2 do 3 zareze. V majhni skodeli zmešamo vse začimbe z oljem in kisom. Kose mesa natremo z začimbno mešanico in polagamo v pekač. Pustimo, da se marinirajo vsaj 20 minut (lahko tudi čez noč v hladilniku).

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Piščanca pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo pol ure, nato folijo odstranimo in pečemo še 10 minut. Piščanca polijemo s sokom, ki se je izločil pri peki, in pustimo počivati 5 minut, preden ga postrežemo.

3

Medtem pripravimo solato. Pomaranče filiramo; olupimo jih z nožem tako, da bela kožica ostane na lupini, nato izrežemo krhlje. Pomarančne fileje zmešamo s semeni granatnega jabolka in prelijemo s sokom polovice limete, ki smo ga zmešali s sirupom ali medom. Solato okrasimo z metinimi lističi in postrežemo s pikantnim piščancem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.