
Rostbif z jurčki
Rostbif z jurčki

Sestavine
- 2 steaka dobro uležanega rostbifa (vsak po 200–250 g)
- olje za pečenje
- 4 lepi jurčki
- 2 kuhana krompirja
- 2 vejici timijana
- 2 stroka česna
- sol
- poper

Prosecco: vino, ki je z mehurčki osvojilo svet
Prosecco je eno tistih penečih vin, ki nas s svojo svežino, lahkotnostjo in nežno sadnostjo zlahka zapelje. A prosecco še zdaleč ni le vino za lahkotne klepete in živahne mimoze.

Pripravite osladkorjene cvetove vrtnic
Na nas se je obrnila bralka s polnim vrtom vrtnic. »Cvetove bi rada posušila s sladkorjem in jih uporabila za okrasitev tort. Hvaležna bi bila za navodila, kako se pripravijo taki cvetni listi in za več idej, kako jih lahko uporabim v kuhinji.«

Razbijamo mite: ali mleko res vsebuje antibiotike in rastne hormone?
Je bolj zdravo surovo mleko ali pasterizirano? Nam homogenizirano mleko lahko škodi? Ob svetovnem dnevu mleka preverjamo, kateri miti o kravjem mleku (ne) držijo.
Sestavine
- 2 steaka dobro uležanega rostbifa (vsak po 200–250 g)
- olje za pečenje
- 4 lepi jurčki
- 2 kuhana krompirja
- 2 vejici timijana
- 2 stroka česna
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jurčke temeljito očistimo, narežemo na tanke rezine, nato pa na trakove. Česen olupimo in stisnemo. Vejici timijana operemo in osmukamo. Krompir po dolgem razrežemo na četrtine. Meso osušimo ter začinimo s soljo in poprom.
Meso in krompir damo v ponev na vroče olje in z vseh strani hitro popečemo. Nato 4 minute pečemo v pečici, nakar meso in krompir obrnemo in pečemo do konca še 4 minute.
Medtem v ponvi močno segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo jurčke in jih pretresemo. Dodamo česen in timijan, solimo in popramo. Meso vzamemo iz pečice. S krompirjem ga položimo na topla krožnika. Zraven ponudimo pražene jurčke.