
Kaj boste skuhali danes?
Govedina v rdečem vinu
Hitra različica – v samo 25 minutah!
Govedina v rdečem vinu
Hitra različica – v samo 25 minutah!

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik steak rostbifa (300 g)
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- ščepec suhega origana
- kozarec rdečega vina
- 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- sol
- poper

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik steak rostbifa (300 g)
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- ščepec suhega origana
- kozarec rdečega vina
- 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- sol
- poper
Postopek
Česen in čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo oljčno olje in rostbif pečemo 2 minuti na vsaki strani, da porjavi. Solimo ga, odložimo na pladenj, v ponev pa damo čebulo, česen in origano. Pražimo 5 minut, da čebula porumeni.
Prilijemo vino, dodamo paradižnik in dušimo 15 minut. Steak narežemo na kose, ga vstavimo v omako in prilijemo še sok, ki se je izločil iz mesa, solimo in popramo. Dušimo še nekaj minut, da se meso segreje. Postrežemo s testeninami ali krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladna torta s karamelno-masleno kremo
Imenitna torta za rojstni dan in druge posebne priložnosti, lično okrašena z rozetami iz čokoladne kreme