Kaj boste skuhali danes?
Govedina v rdečem vinu
Hitra različica – v samo 25 minutah!
Govedina v rdečem vinu
Hitra različica – v samo 25 minutah!
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik steak rostbifa (300 g)
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- ščepec suhega origana
- kozarec rdečega vina
- 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- sol
- poper
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik steak rostbifa (300 g)
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- ščepec suhega origana
- kozarec rdečega vina
- 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- sol
- poper
Postopek
Česen in čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo oljčno olje in rostbif pečemo 2 minuti na vsaki strani, da porjavi. Solimo ga, odložimo na pladenj, v ponev pa damo čebulo, česen in origano. Pražimo 5 minut, da čebula porumeni.
Prilijemo vino, dodamo paradižnik in dušimo 15 minut. Steak narežemo na kose, ga vstavimo v omako in prilijemo še sok, ki se je izločil iz mesa, solimo in popramo. Dušimo še nekaj minut, da se meso segreje. Postrežemo s testeninami ali krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topla pirina solata z dimljeno postrvjo in brokolijem
Marmeladne zvezdice
Če bi linški piškoti uporabljali družbena omrežja, se bi takole 'olepšali'.