© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Govedina v rdečem vinu

Hitra različica – v samo 25 minutah!

Govedina v rdečem vinu

Hitra različica – v samo 25 minutah!

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
beef in red wine sauce

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velik steak rostbifa (300 g)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • ščepec suhega origana
  • kozarec rdečega vina
  • 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velik steak rostbifa (300 g)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • ščepec suhega origana
  • kozarec rdečega vina
  • 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Česen in čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo oljčno olje in rostbif pečemo 2 minuti na vsaki strani, da porjavi. Solimo ga, odložimo na pladenj, v ponev pa damo čebulo, česen in origano. Pražimo 5 minut, da čebula porumeni.

2

Prilijemo vino, dodamo paradižnik in dušimo 15 minut. Steak narežemo na kose, ga vstavimo v omako in prilijemo še sok, ki se je izločil iz mesa, solimo in popramo. Dušimo še nekaj minut, da se meso segreje. Postrežemo s testeninami ali krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.