
Kaj boste skuhali danes?
Krap v šampinjonovi omaki s čebulo
Krap v šampinjonovi omaki s čebulo

Sestavine
- 4 krapovi fileji (po 20 dag)
- sok 1 limone
- malo moke in olje za peko
omaka
- sol
- poper
- 1 čebula
- 200 g šampinjonov
- lupina 1 limone
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1,2 dl kisle smetane
- 1 žlica moke
- 1,2 dl belega vina
- peteršiljev krompir za prilogo

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 4 krapovi fileji (po 20 dag)
- sok 1 limone
- malo moke in olje za peko
omaka
- sol
- poper
- 1 čebula
- 200 g šampinjonov
- lupina 1 limone
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1,2 dl kisle smetane
- 1 žlica moke
- 1,2 dl belega vina
- peteršiljev krompir za prilogo
Postopek
Fileje pokapamo z limonovim sokom in jih kratek čas pustimo počivati, nato jih začinimo s soljo in poprom. Povaljamo jih v moki in v vročem olju ocvremo. Shranimo jih na toplem.
Čebulo za omako olupimo in drobno sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na rezine. Na malo olja, ki je ostalo od pečenja rib, čebulo svetlo prepražimo. Dodamo šampinjone in prepražimo tudi te. Dodamo limonovo lupino in paradižnikovo mezgo. V primerno veliki posodici razžvrkljamo smetano in moko, nato z mešanico zgostimo omako. Zalijemo jo z belim vinom in dobro premešamo, da dobimo gosto omako. Kratko še pokuhamo, nato pa začinimo s soljo in poprom. Fileje položimo na omako, posodo pokrijemo in pustimo počivati 15 minut, potem jed postrežemo s peteršiljevim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.
Zelena juha
Hruške s čokolado iz pečice
Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.