© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krap v šampinjonovi omaki s čebulo

Krap v šampinjonovi omaki s čebulo

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
DonaukarpfenIMG_7296

Sestavine

  • 4 krapovi fileji (po 20 dag)
  • sok 1 limone
  • malo moke in olje za peko

omaka

  • sol
  • poper
  • 1 čebula
  • 200 g šampinjonov
  • lupina 1 limone
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1,2 dl kisle smetane
  • 1 žlica moke
  • 1,2 dl belega vina
  • peteršiljev krompir za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 krapovi fileji (po 20 dag)
  • sok 1 limone
  • malo moke in olje za peko

omaka

  • sol
  • poper
  • 1 čebula
  • 200 g šampinjonov
  • lupina 1 limone
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1,2 dl kisle smetane
  • 1 žlica moke
  • 1,2 dl belega vina
  • peteršiljev krompir za prilogo

Postopek

1

Fileje pokapamo z limonovim sokom in jih kratek čas pustimo počivati, nato jih začinimo s soljo in poprom. Povaljamo jih v moki in v vročem olju ocvremo. Shranimo jih na toplem.

2

Čebulo za omako olupimo in drobno sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na rezine. Na malo olja, ki je ostalo od pečenja rib, čebulo svetlo prepražimo. Dodamo šampinjone in prepražimo tudi te. Dodamo limonovo lupino in paradižnikovo mezgo. V primerno veliki posodici razžvrkljamo smetano in moko, nato z mešanico zgostimo omako. Zalijemo jo z belim vinom in dobro premešamo, da dobimo gosto omako. Kratko še pokuhamo, nato pa začinimo s soljo in poprom. Fileje položimo na omako, posodo pokrijemo in pustimo počivati 15 minut, potem jed postrežemo s peteršiljevim krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.