
Rostbif z jurčki
Rostbif z jurčki

Sestavine
- 2 steaka dobro uležanega rostbifa (vsak po 200–250 g)
- olje za pečenje
- 4 lepi jurčki
- 2 kuhana krompirja
- 2 vejici timijana
- 2 stroka česna
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 steaka dobro uležanega rostbifa (vsak po 200–250 g)
- olje za pečenje
- 4 lepi jurčki
- 2 kuhana krompirja
- 2 vejici timijana
- 2 stroka česna
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jurčke temeljito očistimo, narežemo na tanke rezine, nato pa na trakove. Česen olupimo in stisnemo. Vejici timijana operemo in osmukamo. Krompir po dolgem razrežemo na četrtine. Meso osušimo ter začinimo s soljo in poprom.
Meso in krompir damo v ponev na vroče olje in z vseh strani hitro popečemo. Nato 4 minute pečemo v pečici, nakar meso in krompir obrnemo in pečemo do konca še 4 minute.
Medtem v ponvi močno segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo jurčke in jih pretresemo. Dodamo česen in timijan, solimo in popramo. Meso vzamemo iz pečice. S krompirjem ga položimo na topla krožnika. Zraven ponudimo pražene jurčke.