
Kaj boste skuhali danes?
Grisini
Italijanske krušne palčke
Grisini
Italijanske krušne palčke

Sestavine
- 250 g gladke moke
- pribl. 1,4 dl mlačne vode
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1,5 žličke suhega kvasa
- ½ žličke sladkorja
- 1 žlička soli
- moka za delovno površino
- olje za premaz

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 250 g gladke moke
- pribl. 1,4 dl mlačne vode
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1,5 žličke suhega kvasa
- ½ žličke sladkorja
- 1 žlička soli
- moka za delovno površino
- olje za premaz
Postopek
Moko presejemo v skledo, jo zmešamo s kvasom, soljo in sladkorjem, na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo olje ter skoraj vso vodo. Sestavine zamešamo v mehko testo; po potrebi dodamo še preostalo vodo.
Testo zvrnemo na rahlo pomokano delovno površino in gnetemo približno 10 minut, da postane gladko in elastično ter se ne prejema rok. Oblikujemo ga v kvader, velikosti 15 x 20 cm, položimo na papir za peko, ki smo ga posipali z malo moke, in celotno površino premažemo z oljčnim oljem. Testo pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, ki smo jo tudi premazali z malo olja in pustimo vzhajati eno uro, da se volumen testa podvoji.
Pečico segrejemo na 200 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Testo prečno, po krajši stranici, razrežemo na 20 trakov. Najlažje je, če ga najprej razpolovimo, nato pa vsako polovico razrežemo na 10 trakov. Ko en trak odrežemo, ga takoj z rokami raztegnemo na dolžino približno 25 do 30 cm in položimo na pekač. Odrežemo drugi trak in nadaljujemo postopek.
Ko pekač napolnimo, grisine premažemo z oljem in jih pustimo odkrite vzhajati še 15 minut. Pečemo jih 10 do 15 minut; ko zarežemo v grisin, mora ta hrustljati, če ne, vrnemo pekač v pečico za nekaj minut. Grisine ohladimo na kuhinjski mreži.
Nasvet
V testo lahko vmešamo žlico ali dve naribanega parmezana, preden damo grisine v pečico, pa jih lahko posujemo z makom, sezamom, rožmarinom ali drugimi posipi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine s sardinami in hrustljavimi peteršiljevimi drobtinami
Čokoladna krema z jogurtom
Odlična lažja različica čokoladnega moussa, ki z domiselno postrežbo sladokusce prepriča že na prvi pogled
Martinova rižota z rdečim vinom, raco in gobami
Martinova pojedina je lahko tudi malce manj klasična