
Grisini
Italijanske krušne palčke
Grisini
Italijanske krušne palčke

Sestavine
- 250 g gladke moke
- pribl. 1,4 dl mlačne vode
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1,5 žličke suhega kvasa
- ½ žličke sladkorja
- 1 žlička soli
- moka za delovno površino
- olje za premaz

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g gladke moke
- pribl. 1,4 dl mlačne vode
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1,5 žličke suhega kvasa
- ½ žličke sladkorja
- 1 žlička soli
- moka za delovno površino
- olje za premaz
Postopek
Moko presejemo v skledo, jo zmešamo s kvasom, soljo in sladkorjem, na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo olje ter skoraj vso vodo. Sestavine zamešamo v mehko testo; po potrebi dodamo še preostalo vodo.
Testo zvrnemo na rahlo pomokano delovno površino in gnetemo približno 10 minut, da postane gladko in elastično ter se ne prejema rok. Oblikujemo ga v kvader, velikosti 15 x 20 cm, položimo na papir za peko, ki smo ga posipali z malo moke, in celotno površino premažemo z oljčnim oljem. Testo pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, ki smo jo tudi premazali z malo olja in pustimo vzhajati eno uro, da se volumen testa podvoji.
Pečico segrejemo na 200 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Testo prečno, po krajši stranici, razrežemo na 20 trakov. Najlažje je, če ga najprej razpolovimo, nato pa vsako polovico razrežemo na 10 trakov. Ko en trak odrežemo, ga takoj z rokami raztegnemo na dolžino približno 25 do 30 cm in položimo na pekač. Odrežemo drugi trak in nadaljujemo postopek.
Ko pekač napolnimo, grisine premažemo z oljem in jih pustimo odkrite vzhajati še 15 minut. Pečemo jih 10 do 15 minut; ko zarežemo v grisin, mora ta hrustljati, če ne, vrnemo pekač v pečico za nekaj minut. Grisine ohladimo na kuhinjski mreži.
Nasvet
V testo lahko vmešamo žlico ali dve naribanega parmezana, preden damo grisine v pečico, pa jih lahko posujemo z makom, sezamom, rožmarinom ali drugimi posipi.