Kaj boste skuhali danes?
Rjavčki z arašidovim maslom
Slastna in zelo nasitna sladica
Rjavčki z arašidovim maslom
Slastna in zelo nasitna sladica
Sestavine
- 220 g arašidovega masla s koščki arašidov
- 200 g temne čokolade
- 280 g rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 220 g arašidovega masla s koščki arašidov
- 200 g temne čokolade
- 280 g rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. S papirjem za peko obložimo 20 cm velik pekač. Čokolado razlomimo na manjše kose. Po 50 g čokolade in masla prihranimo, preostanek pa damo v kozico skupaj s sladkorjem. Med mešanjem vse skupaj nežno raztopimo, nato odstavimo z ognja in s kuhalnico drugega za drugim vmešamo jajca, vmešamo še moko in stresemo v pekač.
Preostalo maslo v ponvi stopimo, da postane tekoče in ga prelijemo po testu. Pecivo pečemo 30 do 35 minut, da postane skorjica hrustljava, notranjost pa je še vedno mehka.
Raztopimo še preostalo čokolado in z njo okrasimo rjavčke. Slaščico popolnoma ohladimo v pekaču, nato pa razrežemo na kvadratke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)
Znamenita francoska klasika, ki vedno znova očara
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Piščančja rulada s kuskusom in pinjolami
Bodite kreativni in pripravite novo piščančjo jed
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil