© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pesini rjavčki

Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.

Pesini rjavčki

Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.

Čas priprave 1 h 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 15–20 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
beetroot brownies

Sestavine

  • 500 g surove rdeče pese (3–4 srednje veliki gomolji)
  • 100 g masla
  • 200 g kakovostne temne čokolade (70 % kakava)
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • 100 g moke
  • 25 g kakava v prahu
  • maščoba za pekač
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g surove rdeče pese (3–4 srednje veliki gomolji)
  • 100 g masla
  • 200 g kakovostne temne čokolade (70 % kakava)
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • 100 g moke
  • 25 g kakava v prahu
  • maščoba za pekač

Postopek

1

Peso operemo in jo neolupljeno do mehkega kuhamo v vreli vodi. Kuhano dobro odcedimo, olupimo in grobo narežemo. Damo jo v cedilo, da se odcedi morebitna tekočina. Pečico segrejemo na 180 °C. Model za peko velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko.

2

Čokolado grobo nasekljamo, maslo pa narežemo na kocke. Oboje damo v posodo kuhinjskega robota ali močnejši sekljalnik skupaj s peso in vaniljevo aromo. Vse skupaj drobno zmeljemo; pri tem se čokolada in maslo kar raztopita.

3

V veliko skledo damo sladkor in jajca in z električnim mešalnikom 2 minuti dobro stepamo. Nato dodamo pesino mešanico in vse skupaj z večjo žlico premešamo; pri tem poskusimo v masi ohraniti čim več zraka. Moko presejemo s kakavom in oboje previdno vmešamo v mešanico, da dobimo gladko testo.

4

Testo vlijemo v pripravljen model in pečemo približno 25 minut, da testo naraste, vendar je še vedno čisto malo majavo pod sredino skorje. Pecivo v modlu ohladimo, nato pa narežemo na kocke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.