
Kaj boste skuhali danes?
Pesini rjavčki
Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.
Pesini rjavčki
Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.

Sestavine
- 500 g surove rdeče pese (3–4 srednje veliki gomolji)
- 100 g masla
- 200 g kakovostne temne čokolade (70 % kakava)
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 100 g moke
- 25 g kakava v prahu
- maščoba za pekač

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 500 g surove rdeče pese (3–4 srednje veliki gomolji)
- 100 g masla
- 200 g kakovostne temne čokolade (70 % kakava)
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 100 g moke
- 25 g kakava v prahu
- maščoba za pekač
Postopek
Peso operemo in jo neolupljeno do mehkega kuhamo v vreli vodi. Kuhano dobro odcedimo, olupimo in grobo narežemo. Damo jo v cedilo, da se odcedi morebitna tekočina. Pečico segrejemo na 180 °C. Model za peko velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko.
Čokolado grobo nasekljamo, maslo pa narežemo na kocke. Oboje damo v posodo kuhinjskega robota ali močnejši sekljalnik skupaj s peso in vaniljevo aromo. Vse skupaj drobno zmeljemo; pri tem se čokolada in maslo kar raztopita.
V veliko skledo damo sladkor in jajca in z električnim mešalnikom 2 minuti dobro stepamo. Nato dodamo pesino mešanico in vse skupaj z večjo žlico premešamo; pri tem poskusimo v masi ohraniti čim več zraka. Moko presejemo s kakavom in oboje previdno vmešamo v mešanico, da dobimo gladko testo.
Testo vlijemo v pripravljen model in pečemo približno 25 minut, da testo naraste, vendar je še vedno čisto malo majavo pod sredino skorje. Pecivo v modlu ohladimo, nato pa narežemo na kocke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka zelenjavna juha s tortelini
Vaniljev sladoled
Z domačim vaniljevim sladoledom pač ne morete zgrešiti ...