
Kaj boste skuhali danes?
Pesini rjavčki
Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.
Pesini rjavčki
Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.

Sestavine
- 500 g surove rdeče pese (3–4 srednje veliki gomolji)
- 100 g masla
- 200 g kakovostne temne čokolade (70 % kakava)
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 100 g moke
- 25 g kakava v prahu
- maščoba za pekač

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 500 g surove rdeče pese (3–4 srednje veliki gomolji)
- 100 g masla
- 200 g kakovostne temne čokolade (70 % kakava)
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 100 g moke
- 25 g kakava v prahu
- maščoba za pekač
Postopek
Peso operemo in jo neolupljeno do mehkega kuhamo v vreli vodi. Kuhano dobro odcedimo, olupimo in grobo narežemo. Damo jo v cedilo, da se odcedi morebitna tekočina. Pečico segrejemo na 180 °C. Model za peko velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko.
Čokolado grobo nasekljamo, maslo pa narežemo na kocke. Oboje damo v posodo kuhinjskega robota ali močnejši sekljalnik skupaj s peso in vaniljevo aromo. Vse skupaj drobno zmeljemo; pri tem se čokolada in maslo kar raztopita.
V veliko skledo damo sladkor in jajca in z električnim mešalnikom 2 minuti dobro stepamo. Nato dodamo pesino mešanico in vse skupaj z večjo žlico premešamo; pri tem poskusimo v masi ohraniti čim več zraka. Moko presejemo s kakavom in oboje previdno vmešamo v mešanico, da dobimo gladko testo.
Testo vlijemo v pripravljen model in pečemo približno 25 minut, da testo naraste, vendar je še vedno čisto malo majavo pod sredino skorje. Pecivo v modlu ohladimo, nato pa narežemo na kocke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.
Marmelada iz malin in breskev
Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!