Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 250 g masla
- 200 g temne čokolade
- 50 g bele čokolade
- 375 g svetlo rjavega sladkorja
- 5 srednje velikih jajc
- 50 g moke
- 85 g kakava
- ½ žličke pecilnega praška
- ščep soli
- 200 g kremnega sira
- 1 žlica moke
- pekač 20 x 30 cm in maslo za premaz
- papir za peko
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 250 g masla
- 200 g temne čokolade
- 50 g bele čokolade
- 375 g svetlo rjavega sladkorja
- 5 srednje velikih jajc
- 50 g moke
- 85 g kakava
- ½ žličke pecilnega praška
- ščep soli
- 200 g kremnega sira
- 1 žlica moke
- pekač 20 x 30 cm in maslo za premaz
- papir za peko
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko. Drobno sesekljamo 150 g temne čokolade, jo damo v skledo in jo stopimo nad kozico rahlo vrele vode ali v mikrovalovni pečici. Odstavimo in pustimo, da se čokolada malo ohladi. Preostalo temno in belo čokolado grobo nasekljamo.
Maslo penasto umešamo s 350 g sladkorja, da postane svetlo in kremasto. Postopoma dodamo 4 jajca in vsako dobro vmešamo, preden dodamo naslednje. Na maso presejemo 50 g moke, zmešane s kakavom, pecilnim praškom in dobrim ščepom soli, ter nežno premešamo. Na kocu vmešamo še stopljeno in nasekljano čokolado. Testo preložimo v pekač in površino poravnamo.
Kremni sir damo v skledo in ga z lopatko hitro zmešamo, da se zmehča. Dodamo preostalo jajce, žlico moke in preostali sladkor ter zmešamo le toliko, da se sestavine povežejo. Ne mešamo preveč, sicer masa lahko postane tekoča. Kupčke sirne zmesi razporedimo po površini mase v pekaču, nato z nožem ali paličico obe masi povežemo, da dobimo marmornat vzorec. Pečemo 30 minut, da se masa utrdi, vendar je še vedno nekoliko majava. Na palčki, ki jo zapičimo v sredo testa, da preverimo, ali je testo pečeno, naj bo še nekaj lepljivih drobtin, ko jo izvlečemo iz testa. Kolač narežemo, ko se v pekaču popolnoma ohladi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara