Kaj boste skuhali danes?
Riba in kuskus po mediteransko
Riba in kuskus po mediteransko
Sestavine
- 2 fileja bele ribe (npr. trske), vsak po 125 g
- 2 limoni
- 1 rdeč čili
- šopek drobno narezane bazilike
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g kuskusa
- 2 žlici balzamičnega kisa
- ½ kumare
- 2 žlici razpolovljenih izkoščičenih črnih oliv
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 2 fileja bele ribe (npr. trske), vsak po 125 g
- 2 limoni
- 1 rdeč čili
- šopek drobno narezane bazilike
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g kuskusa
- 2 žlici balzamičnega kisa
- ½ kumare
- 2 žlici razpolovljenih izkoščičenih črnih oliv
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Eno limono uporabimo za sok in lupinico, drugo pa narežemo na krhlje. Polovico čilija narežemo, polovico pa drobno nasekljamo. Vzamemo manjši kos folije (velik naj bo približno kot list papirja A4) in nanj položimo en ribji file. Ribo začinimo in pokapamo z limonovim sokom in lupinico, polovico narezanega čilija in polovico bazilike.
Štiri češnjeve paradižnike razpolovimo in jih razporedimo okoli ribjega fileja. Na ribo položimo še en kos folije in robove stisnemo. Postopek ponovimo še za drugi ribji file in oba paketa položimo na nizek pekač. Ribi pečemo 15 do 18 minut, da se folija napihne (lahko ju pečemo tudi na žaru).
Medtem ko se ribi pečeta, kuskus prelijemo z 1 dl vrele vode, ga pokrijemo in pustimo stati 5 minut, da nabrekne. Preostale paradižnike sesekljamo in zmešamo s kuskusom, balzamičnim kisom, na kocke narezano kumaro, preostalo baziliko, limonovim sokom in lupinico ter razpolovljenimi olivami. Kuskus začinimo, ostrežemo z ribo in krhlji limone ob strani, da lahko jed dodatno pokapamo z limonovim sokom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rezanci z limonovo omako
Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.
Karpačo iz dimljenega lososa
Bogata zeljnata solata s kandiranimi oreški
Vražje ribice z majonezo s pečenim česnom
Vam dišijo sardele? Tu je recept za ocvrte, ki jih postrežete z nadgrajeno majonezo.