© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Riba in kuskus po mediteransko

Riba in kuskus po mediteransko

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
healthyeat well all week mediterranean fish and couscous

Sestavine

  • 2 fileja bele ribe (npr. trske), vsak po 125 g
  • 2 limoni
  • 1 rdeč čili
  • šopek drobno narezane bazilike
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g kuskusa
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • ½ kumare
  • 2 žlici razpolovljenih izkoščičenih črnih oliv
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 fileja bele ribe (npr. trske), vsak po 125 g
  • 2 limoni
  • 1 rdeč čili
  • šopek drobno narezane bazilike
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g kuskusa
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • ½ kumare
  • 2 žlici razpolovljenih izkoščičenih črnih oliv

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Eno limono uporabimo za sok in lupinico, drugo pa narežemo na krhlje. Polovico čilija narežemo, polovico pa drobno nasekljamo. Vzamemo manjši kos folije (velik naj bo približno kot list papirja A4) in nanj položimo en ribji file. Ribo začinimo in pokapamo z limonovim sokom in lupinico, polovico narezanega čilija in polovico bazilike.

2

Štiri češnjeve paradižnike razpolovimo in jih razporedimo okoli ribjega fileja. Na ribo položimo še en kos folije in robove stisnemo. Postopek ponovimo še za drugi ribji file in oba paketa položimo na nizek pekač. Ribi pečemo 15 do 18 minut, da se folija napihne (lahko ju pečemo tudi na žaru).

3

Medtem ko se ribi pečeta, kuskus prelijemo z 1 dl vrele vode, ga pokrijemo in pustimo stati 5 minut, da nabrekne. Preostale paradižnike sesekljamo in zmešamo s kuskusom, balzamičnim kisom, na kocke narezano kumaro, preostalo baziliko, limonovim sokom in lupinico ter razpolovljenimi olivami. Kuskus začinimo, ostrežemo z ribo in krhlji limone ob strani, da lahko jed dodatno pokapamo z limonovim sokom.

Priljubljeni recepti

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

Umazani martini

Hm, le kako je ta koktajl umazan?

5 min
Enostavno

Jagodni kolač s cimetom

1 h 30 min
Enostavno

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.