© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom

Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Popecen regrat s pirejem belega fizola popeceno polento in vinskim cesnom

Sestavine

  • 250 g regrata
  • 1 pločevinka belega fižola (400 g)
  • 100 g instantne polente
  • malo masla
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

vinski česen

  • 1 strok česna
  • 1 dl belega vina

Sestavine

  • 250 g regrata
  • 1 pločevinka belega fižola (400 g)
  • 100 g instantne polente
  • malo masla
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

vinski česen

  • 1 strok česna
  • 1 dl belega vina

Postopek

1

Najprej pripravimo vinski česen: strok česna sesekljamo in ga približno 10 minut kuhamo v vinu.

2

Fižol oplaknemo in odcedimo, nato ga spasiramo. V kozici segrejemo kosem masla in na njem pogrejemo fižolov pire.

3

Po navodilih na embalaži skuhamo gosto polento in jo vlijemo v pekač. Pustimo, da se ohladi, nato jo narežemo na kocke in popečemo v ponvi na malo masla.

4

V ponvi segrejemo malo olja in na njem popečemo regrat, da ovene. Na vsak krožnik damo najprej fižolov pire, nanj razdelimo regrat, potresemo s kockami popečene polente, solimo, popramo in prelijemo z vinskim česnom.

Priljubljeni recepti

Tunin namaz s kaprami

Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.

10 min
Enostavno

Orada z glaziranim koromačem

Orada se odlično obnese s koromačem.

Enostavno

Špageti s sardinami

Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.