© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom

Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Popecen regrat s pirejem belega fizola popeceno polento in vinskim cesnom

Sestavine

  • 250 g regrata
  • 1 pločevinka belega fižola (400 g)
  • 100 g instantne polente
  • malo masla
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

vinski česen

  • 1 strok česna
  • 1 dl belega vina
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 250 g regrata
  • 1 pločevinka belega fižola (400 g)
  • 100 g instantne polente
  • malo masla
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

vinski česen

  • 1 strok česna
  • 1 dl belega vina

Postopek

1

Najprej pripravimo vinski česen: strok česna sesekljamo in ga približno 10 minut kuhamo v vinu.

2

Fižol oplaknemo in odcedimo, nato ga spasiramo. V kozici segrejemo kosem masla in na njem pogrejemo fižolov pire.

3

Po navodilih na embalaži skuhamo gosto polento in jo vlijemo v pekač. Pustimo, da se ohladi, nato jo narežemo na kocke in popečemo v ponvi na malo masla.

4

V ponvi segrejemo malo olja in na njem popečemo regrat, da ovene. Na vsak krožnik damo najprej fižolov pire, nanj razdelimo regrat, potresemo s kockami popečene polente, solimo, popramo in prelijemo z vinskim česnom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.