Kaj boste skuhali danes?
Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom
Popečen regrat s pirejem belega fižola, popečeno polento in vinskim česnom
Sestavine
- 250 g regrata
- 1 pločevinka belega fižola (400 g)
- 100 g instantne polente
- malo masla
- oljčno olje
- sol
- poper
vinski česen
- 1 strok česna
- 1 dl belega vina
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 250 g regrata
- 1 pločevinka belega fižola (400 g)
- 100 g instantne polente
- malo masla
- oljčno olje
- sol
- poper
vinski česen
- 1 strok česna
- 1 dl belega vina
Postopek
Najprej pripravimo vinski česen: strok česna sesekljamo in ga približno 10 minut kuhamo v vinu.
Fižol oplaknemo in odcedimo, nato ga spasiramo. V kozici segrejemo kosem masla in na njem pogrejemo fižolov pire.
Po navodilih na embalaži skuhamo gosto polento in jo vlijemo v pekač. Pustimo, da se ohladi, nato jo narežemo na kocke in popečemo v ponvi na malo masla.
V ponvi segrejemo malo olja in na njem popečemo regrat, da ovene. Na vsak krožnik damo najprej fižolov pire, nanj razdelimo regrat, potresemo s kockami popečene polente, solimo, popramo in prelijemo z vinskim česnom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjska ribica z brusnicami
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača