
Reducirana temna omaka
Reducirana temna omaka
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
/
Oznake

Sestavine
- 2,5 litra temnega fonda
- 15 g škrobne moke
Preberite tudi

Preproste sladice z jagodami
Preproste sladice z jagodami, ki očarajo z okusom in izgledom – popolne za hitro sladko razvajanje v toplih dneh.

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.

Kako določiti višino kuhinjskega pulta
Kuhanje naj bo užitek, ne telovadba za hrbet! Odkrijte idealno višino kuhinjskega pulta za udobno ustvarjanje v kuhinji.
Sestavine
- 2,5 litra temnega fonda
- 15 g škrobne moke
Postopek
1
Temni fond ukuhamo do polovice, nato škrobno moko zmešamo z malo vode ali hladnega fonda in s tem zgostimo reducirani fond.
Nasvet
Reducirano temno omako uporabljamo za glaziranje (prelivanje) raznih pečenk.