
Kaj boste skuhali danes?
Dušeno rdeče zelje
Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino
Dušeno rdeče zelje
Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino

Sestavine
- 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
- 1 manjša čebula
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička ostre moke
- 1 noževa konica kumine
- 1 dl cvička
- sol
- 1 žlica olja

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
- 1 manjša čebula
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička ostre moke
- 1 noževa konica kumine
- 1 dl cvička
- sol
- 1 žlica olja
Postopek
Zeljno glavo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen in narežemo na rezance. Zelje solimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
V nizki kozici segrejemo žlico olja, dodamo sladkor, sesekljano čebulo in čebulo zarumenimo. Dodamo zelje in ga med mešanjem počasi dušimo dobre pol ure. Nato dodamo moko in kumino, dobro premešamo, prilijemo 1 dl cvička in dušimo še 15 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevani mavrahi v smetanovi omaki
Kolački z robidnicami
Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.