© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Dušeno rdeče zelje

Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino

Dušeno rdeče zelje

Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Duseno-rdece-zelje_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička ostre moke
  • 1 noževa konica kumine
  • 1 dl cvička
  • sol
  • 1 žlica olja
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička ostre moke
  • 1 noževa konica kumine
  • 1 dl cvička
  • sol
  • 1 žlica olja

Postopek

1

Zeljno glavo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen in narežemo na rezance. Zelje solimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.

2

V nizki kozici segrejemo žlico olja, dodamo sladkor, sesekljano čebulo in čebulo zarumenimo. Dodamo zelje in ga med mešanjem počasi dušimo dobre pol ure. Nato dodamo moko in kumino, dobro premešamo, prilijemo 1 dl cvička in dušimo še 15 minut.

Priljubljeni recepti

Kolački z robidnicami

Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.

35 min
Enostavno

Dušeni goveji rep z bazilikinimi cmoki

Presenetite domače s posebnim kosilom!

3 h 50 min
Enostavno

Jabolčna pita z mandlji in medom

Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.