Kaj boste skuhali danes?
Dušeno rdeče zelje
Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino
Dušeno rdeče zelje
Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino
Sestavine
- 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
- 1 manjša čebula
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička ostre moke
- 1 noževa konica kumine
- 1 dl cvička
- sol
- 1 žlica olja
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 1 glava rdečega zelja (pribl. 1 kg)
- 1 manjša čebula
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička ostre moke
- 1 noževa konica kumine
- 1 dl cvička
- sol
- 1 žlica olja
Postopek
Zeljno glavo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen in narežemo na rezance. Zelje solimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
V nizki kozici segrejemo žlico olja, dodamo sladkor, sesekljano čebulo in čebulo zarumenimo. Dodamo zelje in ga med mešanjem počasi dušimo dobre pol ure. Nato dodamo moko in kumino, dobro premešamo, prilijemo 1 dl cvička in dušimo še 15 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bržolna pečenka, marinirana s suhimi jurčki
Bržolna pečenka za nepozabno slavnostno večerjo
Solata s peteršiljem in kaprami
Enostavna solata za osvežitev domačega nabora prilog
Lazanja z bučkami in morskimi sadeži
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč