
Kaj boste skuhali danes?
Miške z lešniki
Miške z lešniki

Sestavine
- 70 g masla
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- 150 g moke
- 4 majhna jajca
- 50 g nasekljanih lešnikov
- 60 g mletih lešnikov
- 60 g sladkorja v prahu
- olje za cvrenje

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 70 g masla
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- 150 g moke
- 4 majhna jajca
- 50 g nasekljanih lešnikov
- 60 g mletih lešnikov
- 60 g sladkorja v prahu
- olje za cvrenje
Postopek
V posodi segrejemo 2,5 dl vode z maslom, narezanim na koščke, 2 žlicama sladkorja in s ščepcem soli. Ko se maslo stopi, ga odstavimo z ognja in dodamo moko. Z leseno kuhalnico močno premešamo, pustimo nekaj minut, da se masa malce ohladi, nato drugega za drugim dodajamo jajca in vmes močno premešamo. Dodamo nasekljane lešnike.
V segreti ponvi med stalnim mešanjem popražimo mlete lešnike, da zadišijo. Pustimo, da se malo ohladijo, in dodamo sladkor v prahu.
V globoki kozici segrejemo olje za cvrenje. Z dvema manjšima žlicama iz testa oblikujemo kroglice, ki jih spuščamo v vrelo olje. Cvremo manjše količine mišk, saj se testo precej napihne. Od časa do časa jih obrnemo. Ko z vseh strani postanejo zlato rumene, jih odcedimo in prestavimo na papirnate kuhinjske brisače. Nato jih povaljamo po mešanici sladkorja in lešnikov v prahu ter še tople postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kruh s figami in zdrobljenim črnim poprom
Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko
Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem
Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa