© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Miške z lešniki

Miške z lešniki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
powder-sugar-791996_1920_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 70 g masla
  • 2 žlici sladkorja
  • ščepec soli
  • 150 g moke
  • 4 majhna jajca
  • 50 g nasekljanih lešnikov
  • 60 g mletih lešnikov
  • 60 g sladkorja v prahu
  • olje za cvrenje
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 70 g masla
  • 2 žlici sladkorja
  • ščepec soli
  • 150 g moke
  • 4 majhna jajca
  • 50 g nasekljanih lešnikov
  • 60 g mletih lešnikov
  • 60 g sladkorja v prahu
  • olje za cvrenje

Postopek

1

V posodi segrejemo 2,5 dl vode z maslom, narezanim na koščke, 2 žlicama sladkorja in s ščepcem soli. Ko se maslo stopi, ga odstavimo z ognja in dodamo moko. Z leseno kuhalnico močno premešamo, pustimo nekaj minut, da se masa malce ohladi, nato drugega za drugim dodajamo jajca in vmes močno premešamo. Dodamo nasekljane lešnike.

2

V segreti ponvi med stalnim mešanjem popražimo mlete lešnike, da zadišijo. Pustimo, da se malo ohladijo, in dodamo sladkor v prahu.

3

V globoki kozici segrejemo olje za cvrenje. Z dvema manjšima žlicama iz testa oblikujemo kroglice, ki jih spuščamo v vrelo olje. Cvremo manjše količine mišk, saj se testo precej napihne. Od časa do časa jih obrnemo. Ko z vseh strani postanejo zlato rumene, jih odcedimo in prestavimo na papirnate kuhinjske brisače. Nato jih povaljamo po mešanici sladkorja in lešnikov v prahu ter še tople postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.