
Kaj boste skuhali danes?
Miške z lešniki
Miške z lešniki

Sestavine
- 70 g masla
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- 150 g moke
- 4 majhna jajca
- 50 g nasekljanih lešnikov
- 60 g mletih lešnikov
- 60 g sladkorja v prahu
- olje za cvrenje

Puhast posladek, ki navduši na prvi pogled
Za pozen zajtrk ali popoldanski 'pocartek' si bomo tokrat privoščili dutch baby – ponvičnik, ki ga spečemo v litoželezni ponvi ali ognjevarnem pekaču.

5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.

Navdušujoče jedi z žara: ko poletje sreča jesen
Na žaru odlično pripravimo še kaj drugega kot zgolj klasiko.
Sestavine
- 70 g masla
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- 150 g moke
- 4 majhna jajca
- 50 g nasekljanih lešnikov
- 60 g mletih lešnikov
- 60 g sladkorja v prahu
- olje za cvrenje
Postopek
V posodi segrejemo 2,5 dl vode z maslom, narezanim na koščke, 2 žlicama sladkorja in s ščepcem soli. Ko se maslo stopi, ga odstavimo z ognja in dodamo moko. Z leseno kuhalnico močno premešamo, pustimo nekaj minut, da se masa malce ohladi, nato drugega za drugim dodajamo jajca in vmes močno premešamo. Dodamo nasekljane lešnike.
V segreti ponvi med stalnim mešanjem popražimo mlete lešnike, da zadišijo. Pustimo, da se malo ohladijo, in dodamo sladkor v prahu.
V globoki kozici segrejemo olje za cvrenje. Z dvema manjšima žlicama iz testa oblikujemo kroglice, ki jih spuščamo v vrelo olje. Cvremo manjše količine mišk, saj se testo precej napihne. Od časa do časa jih obrnemo. Ko z vseh strani postanejo zlato rumene, jih odcedimo in prestavimo na papirnate kuhinjske brisače. Nato jih povaljamo po mešanici sladkorja in lešnikov v prahu ter še tople postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Govedina po tajsko
Flambiran piščanec s šparglji
Piščanca smo popekli in zalili s konjakom ter ga postregli v smetani, s pehtranom in svežimi šparglji.
Testenine z vongolami
Malce ekstravagantno razpoloženi smo jim dodali nasekljan svež čili.
Piščanec in zelenjava iz cvrtnika na vroči zrak
Ste že spoznali vse prednosti cvrtnika na vroči zrak?