© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančja stegna s korenovkami

Ideja, kako porabiti pridelke z vrta.

Piščančja stegna s korenovkami

Ideja, kako porabiti pridelke z vrta.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancja-stegna-s-korenovkami_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1,4 l vroče piščančje jušne osnove
  • 1 velik krompir
  • 1 žlica svežih timijanovih lističev
  • ½ žličke svežih rožmarinovih lističev
  • 16 piščančjih stegen brez kože
  • 6 korenčkov
  • 2 pastinaka
  • 3 pori
  • krompirjev pire in grah za prilogo
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Slastne miške v božični preobleki

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1,4 l vroče piščančje jušne osnove
  • 1 velik krompir
  • 1 žlica svežih timijanovih lističev
  • ½ žličke svežih rožmarinovih lističev
  • 16 piščančjih stegen brez kože
  • 6 korenčkov
  • 2 pastinaka
  • 3 pori
  • krompirjev pire in grah za prilogo

Postopek

1

Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in ga narežemo na rezinice. Krompir olupimo in naribamo. Korenčke dobro operemo, če je potrebno, jih ostrgamo in narežemo na manjše kose. Pastinaka operemo, olupimo in prav tako narežemo na manjše kose. Por dobro očistimo in narežemo na kolobarje.

2

V večji ponvi ali večjem voku s pokrovom segrejemo olje. Dodamo čebulo in česen ter pražimo nekaj minut, da se zmehčata. V ponev vlijemo jušno osnovo, premešamo ter dodamo še krompir in začimbe.

3

Dodamo piščančja stegna in zavremo. K mesu nadevamo še korenje, pastinak in por ter vse skupaj pokrijemo in na nizkem ognju kuhljamo 40 do 45 minut, da se piščanec skuha. Vmes večkrat premešamo. Postrežemo s krompirjevim pirejem in grahom.

Priljubljeni recepti

Njoki z bučno omako s špinačo in kozjim sirom

Sladka buča in kozji sir kot protiutež – ta preprost in hiter recept bo kmalu postal vaš najljubši!

35 min
Enostavno

Poslikana čokoladna jajca

55 min
Srednje zahtevno

Malinova torta z belo čokolado

1 h 50 min
Srednje zahtevno

Jajca po turško

Jajca po turško za odličen pozni zajtrk ali malico

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.