
Ramstek s hitro gobovo omako z rdečim vinom
Ramstek s hitro gobovo omako z rdečim vinom

Sestavine
- 2 uležana ramsteka po 200 g
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g rjavih šampinjonov, narezanih na četrtine
- 2 timijanovi vejici
- 1,5 dl rdečega vina
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 2 uležana ramsteka po 200 g
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g rjavih šampinjonov, narezanih na četrtine
- 2 timijanovi vejici
- 1,5 dl rdečega vina
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Postopek
Ramstek solimo in ga na vročem olju pečemo na vsaki strani 2 do 3 minute, če želimo srednje pečeno meso, ali nekoliko dlje, če želimo bolj pečeno. Vzamemo ga iz ponve in pustimo počivati.
V ponev damo gobe in osmukane lističe timijana in pražimo nekaj minut, da se gobe malo zmehčajo. Prilijemo vino in povremo, da se omaka zgosti, nato izključimo ogenj in v omako vmešamo maslo. Začinimo s soljo in poprom.
Ramstek prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem in sezonsko solato.
Nasvet
Ramstek lahko pripravimo tudi s smetanovo omako. Meso pripravimo, kot je opisano v receptu, gobe in timijan pražimo 2 minuti, nato dodamo 1 dl smetane za kuhanje in 1 žlico polnozrnate gorčice. Kuhamo eno minuto, začinimo in omako prelijemo po ramsteku.