Kaj boste skuhali danes?
Rabarbarine skodelice z jagodami
Slastna rabarbarina sladica po nedeljskem kosilu.
Rabarbarine skodelice z jagodami
Slastna rabarbarina sladica po nedeljskem kosilu.
Sestavine
- 450 g rabarbare
- 100 g sladkorja
- naribana lupina 1 neškropljene pomaranče
- 1 žlica jagodne marmelade
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 450 g rabarbare
- 100 g sladkorja
- naribana lupina 1 neškropljene pomaranče
- 1 žlica jagodne marmelade
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Rabarbaro očistimo in jo narežemo na 4 cm velike kose. Damo jo v nepregorno posodo, posujemo s 5 dag sladkorja in pomarančno lupino ter vse skupaj premešamo. Pokrijemo in pečemo 35 do 40 minut, da se rabarbara zmehča.
Rabarbaro odstranimo iz pečice in pustimo, da se rahlo ohladi. Nato ji primešamo marmelado in jajčne rumenjake. Mešanico razdelimo v 4 nepregorne skodelice s prostornino 1,7 dl. Položimo jih na pekač in pečemo 10 minut, da se zmes rahlo zgosti.
Medtem ko se rabarbarina mešanica peče v pečici, beljake stepemo s polovico preostalega sladkorja v čvrst sneg. Preostalo polovico previdno vmešamo v že stepen sneg. Sneg razdelimo v skodelice z rabarbaro. Vrnemo v pečico za 10 minut, da se vetrci zlato rjavo zapečejo. Takoj postrežemo.
Nasvet
Rabarbaro lahko skuhamo tudi v mikrovalovni pečici na najvišji stopnji. Vse skupaj naj traja 10 minut, vmes jo enkrat premešamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pirin šarkelj
Konfitirana tunina
Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami
Ocvrti zrezki na vabljiv način.