Rabarbarina marmelada z ingverjem

Rabarbarina marmelada z ingverjem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 kozarčki po 450 g
Oznake
ingver marmelada rabarbara Rabarbarina marmelada z ingverjem
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 kg očiščene rožnate rabarbare
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • sok in lupina 1 limone
  • 50 g kandiranega ali v sirup vloženega ingverja
  • 4-centimetrski kos svežega ingverja

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 kg očiščene rožnate rabarbare
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • sok in lupina 1 limone
  • 50 g kandiranega ali v sirup vloženega ingverja
  • 4-centimetrski kos svežega ingverja

Postopek

1

Rabarbaro operemo pod hladno tekočo vodo, po potrebi odstranimo tudi vlakna, in jo narežemo na 2 cm velike koščke. Stresemo jo v večjo keramično ali plastično posodo in dodamo želirni sladkor, limonovo lupinico in limonov sok ter nasekljan kandiran ingver. Olupljen svež ingver drobno naribamo neposredno po rabarbari.

2

Mešanico dobro premešamo, ohlapno pokrijemo s prosojno gospodinjsko folijo in damo za 2 uri na stran, da se sladkor stopi v rabarbarinih sokovih. Mogoče bomo morali občasno premešati, da se bo sladkor laže stopil.

3

Nekaj krožničkov damo v zamrzovalnik. Sadje s sokovi vred damo v posodo za vkuhavanje in jo postavimo na štedilnik pri srednji temperaturi. Mešamo, da se sladkor popolnoma stopi, in pustimo, da zavre. Marmelado kuhamo še približno 10 do 15 minut, da postane rabarbara precej mehka in se marmelada začne strjevati.

4

Nato preverimo, če je marmelada pripravljena. Polovico žličke marmalade damo na ohlajen krožniček in pustimo 30 sekund, da se malo ohladi, nato jo potipamo s prstom. Če se marmelada malo naguba, je pripravljena. Če še ni pripravljena, jo kuhamo še nekaj minut in nato preizkus ponovimo.

5

Posodo odstavimo s kuhalne plošče in jo pustimo stati 2 do 3 minute, preden z marmelado napolnimo sterilizirane kozarčke. Kozarčke takoj zapremo, in ko so popolnoma ohlajeni, jih označimo z datumom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.