© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremasta rabarbara v kozarcu

Rabarbara je odlična, a se vse prevečkrat znajde le v kompotih. Poskusite jo z ingverjem!

Kremasta rabarbara v kozarcu

Rabarbara je odlična, a se vse prevečkrat znajde le v kompotih. Poskusite jo z ingverjem!

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rhubarb and ginger syllabubin season

Sestavine

  • 400 g rabarbare
  • za palec velik kos svežega ingverja
  • 70 g sladkorja
  • 1 dl belega vina
  • 100 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 25 g kandiranega ingverja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g rabarbare
  • za palec velik kos svežega ingverja
  • 70 g sladkorja
  • 1 dl belega vina
  • 100 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 25 g kandiranega ingverja

Postopek

1

Rabarbaro očistimo in narežemo na manjše koščke. Ingver olupimo in drobno nasekljamo, prav tako nasekljamo kandirani ingver. Rabarbaro, sveži ingver, sladkor in belo vino damo v dovolj veliko kozico. Zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo in na nizkem ognju kuhljamo 4 do 5 minut, da se rabarbara zmehča. Odstranimo z ognja in ohladimo.

2

V dovolj veliki skledi zmešamo maskarpone s smetano in sladkorjem v prahu le toliko, da začnejo nastajati vršički. Štiri žlice rabarbarine mase zmečkamo z vilicami in vmešamo v kremno mešanico.

3

Skoraj vso preostalo rabarbaro razdelimo v kozarce (malo jo prihranimo za okras) in prelijemo s kremo, na vrhu pa posujemo s kandiranim ingverjem in prihranjeno rabarbaro. Pred postrežbo shranimo na hladnem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.