
Prigrizki s feto in kumaro
Prigrizki s feto in kumaro

Sestavine
- 1 strok česna
- 200 g sira feta
- 100 g albuminske skute (rikote)
- 4 žlice nasekljanega kopra
- 1 velika kumara
- strt črni poper za posip
- vejice kopra za okras
Preberite tudi

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.

Pomladni čupavci: kokosove kocke z marmelado
Dobri stari čupavci, tokrat v pomladni preobleki. Sočen biskvit, limonova krema, marmelada in pri čupavcih nepogrešljivi kokos
Sestavine
- 1 strok česna
- 200 g sira feta
- 100 g albuminske skute (rikote)
- 4 žlice nasekljanega kopra
- 1 velika kumara
- strt črni poper za posip
- vejice kopra za okras
Postopek
Česen stremo in ga damo skupaj s feto, skuto in koprom v multipraktik. Zmeljemo v gladek, vendar gost namaz.
Kumaro po dolžini prerežemo na pol in ji izdolbemo semena, ki jih zavržemo. Sredino kumare napolnimo z namazom in ga zgladimo. Kumaro narežemo na 3 cm velike rezine, posipamo s strtim poprom in okrasimo z natrganimi vejicami kopra.