© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem

S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto

Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem

S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto

Čas priprave 10 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
marinated feta in thyme and chilli oilroasted pepper salad with capers and pine nutsminty bean and courgette dip with pitta crispslet's eat outdoorsweekend

Sestavine

  • 1 dl oljčnega olja
  • 2 žlici svežih timijanovih lističev
  • 4 stroki česna
  • ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 150 g polsuhih paradižnikov v oljčnem olju
  • 200 g artičokinih srčkov v olju
  • 400 g sira feta
  • 80 g črnih oliv
  • mleti črni poper
  • vejice timijana za posip
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 dl oljčnega olja
  • 2 žlici svežih timijanovih lističev
  • 4 stroki česna
  • ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 150 g polsuhih paradižnikov v oljčnem olju
  • 200 g artičokinih srčkov v olju
  • 400 g sira feta
  • 80 g črnih oliv
  • mleti črni poper
  • vejice timijana za posip

Postopek

1

Česen olupimo in narežemo na rezinice. Oljčno olje in timijan damo v skledo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo česen, čili in veliko črnega popra (vendar nič soli). Lahko dodamo tudi nekaj olja od paradižnikov ali artičok.

2

Vsak kos fete razrežemo na 4 (ali 6) kosov in jih razporedimo skupaj s paradižnikom, artičokami in olivami v primerno skledo (ali v posodo za piknik), sestavine prelijemo z zeliščnim oljem, dodamo nekaj vejic timijana in pustimo čez noč v hladilniku, da se marinirajo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.