
Kaj boste skuhali danes?
Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem
S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto
Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem
S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto

Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 2 žlici svežih timijanovih lističev
- 4 stroki česna
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 150 g polsuhih paradižnikov v oljčnem olju
- 200 g artičokinih srčkov v olju
- 400 g sira feta
- 80 g črnih oliv
- mleti črni poper
- vejice timijana za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 2 žlici svežih timijanovih lističev
- 4 stroki česna
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 150 g polsuhih paradižnikov v oljčnem olju
- 200 g artičokinih srčkov v olju
- 400 g sira feta
- 80 g črnih oliv
- mleti črni poper
- vejice timijana za posip
Postopek
Česen olupimo in narežemo na rezinice. Oljčno olje in timijan damo v skledo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo česen, čili in veliko črnega popra (vendar nič soli). Lahko dodamo tudi nekaj olja od paradižnikov ali artičok.
Vsak kos fete razrežemo na 4 (ali 6) kosov in jih razporedimo skupaj s paradižnikom, artičokami in olivami v primerno skledo (ali v posodo za piknik), sestavine prelijemo z zeliščnim oljem, dodamo nekaj vejic timijana in pustimo čez noč v hladilniku, da se marinirajo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.