
Presni krekerji
Presni krekerji

Sestavine
- 2 jabolki
- 2 skodelici orehov
- 1 skodelica mandljev
- 2 skodelici presnih ovsenih kosmičev
- 1 žlička cimeta
- pest rozin
- ½ žličke mletega muškatnega oreščka
- himalajska sol po okusu
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 jabolki
- 2 skodelici orehov
- 1 skodelica mandljev
- 2 skodelici presnih ovsenih kosmičev
- 1 žlička cimeta
- pest rozin
- ½ žličke mletega muškatnega oreščka
- himalajska sol po okusu
Postopek
Jabolki olupimo in jima odstranimo peščišče, nato ju zmiksamo v električnem mešalniku. Posebej drobno zmeljemo še orehe in mandlje.
Vse sestavine za krekerje zmešamo in testo razvaljamo na debelino 3 mm.
Testo damo v dehidrator pri 90 °C in pustimo 1 uro, nato ga z nožem razrežemo na ploščice in nadaljujemo dehidriranje še nadaljnjih 5 ur oziroma tako dolgo, da so krekerji suhi. (Krekerje lahko sušimo tudi v pečici pri 50 °C z ventilacijo. Čas sušenja v pečici je dvakrat daljši: testo najprej sušimo dve uri, nato ga narežemo in sušimo še 10 ur.)