
Pražene divje gobe
Pohvalite se s svojim gobjim 'ulovom' in pripravite te slastne pražene gobe
Pražene divje gobe
Pohvalite se s svojim gobjim 'ulovom' in pripravite te slastne pražene gobe

Sestavine
- 300 g mešanih divjih gob
- 1 strok česna
- 30 g masla
- sol in poper
- sok ½ limone
- majhen šopek peteršilja

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 300 g mešanih divjih gob
- 1 strok česna
- 30 g masla
- sol in poper
- sok ½ limone
- majhen šopek peteršilja
Postopek
Gobe očistimo s ščetko. Če jih moramo oprati, to storimo na hitro pod hladno tekočo vodo, saj gobe hitro vpijejo vodo.
Česen drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo, da se začne peniti. Na njem pol minute pražimo česen, nato dodamo gobe in jih pražimo 1 do 2 minuti – pazimo, da ohranijo obliko, da bo jed privlačna na pogled. Solimo in popramo, začinimo z limonovim sokom in posujemo z grobo nasekljanim peteršiljem.