
Pražene divje gobe
Pohvalite se s svojim gobjim 'ulovom' in pripravite te slastne pražene gobe
Pražene divje gobe
Pohvalite se s svojim gobjim 'ulovom' in pripravite te slastne pražene gobe

Sestavine
- 300 g mešanih divjih gob
- 1 strok česna
- 30 g masla
- sol in poper
- sok ½ limone
- majhen šopek peteršilja
Preberite tudi

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.
Sestavine
- 300 g mešanih divjih gob
- 1 strok česna
- 30 g masla
- sol in poper
- sok ½ limone
- majhen šopek peteršilja
Postopek
Gobe očistimo s ščetko. Če jih moramo oprati, to storimo na hitro pod hladno tekočo vodo, saj gobe hitro vpijejo vodo.
Česen drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo, da se začne peniti. Na njem pol minute pražimo česen, nato dodamo gobe in jih pražimo 1 do 2 minuti – pazimo, da ohranijo obliko, da bo jed privlačna na pogled. Solimo in popramo, začinimo z limonovim sokom in posujemo z grobo nasekljanim peteršiljem.