
Pražene divje gobe
Pohvalite se s svojim gobjim 'ulovom' in pripravite te slastne pražene gobe
Pražene divje gobe
Pohvalite se s svojim gobjim 'ulovom' in pripravite te slastne pražene gobe

Sestavine
- 300 g mešanih divjih gob
- 1 strok česna
- 30 g masla
- sol in poper
- sok ½ limone
- majhen šopek peteršilja
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 300 g mešanih divjih gob
- 1 strok česna
- 30 g masla
- sol in poper
- sok ½ limone
- majhen šopek peteršilja
Postopek
Gobe očistimo s ščetko. Če jih moramo oprati, to storimo na hitro pod hladno tekočo vodo, saj gobe hitro vpijejo vodo.
Česen drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo, da se začne peniti. Na njem pol minute pražimo česen, nato dodamo gobe in jih pražimo 1 do 2 minuti – pazimo, da ohranijo obliko, da bo jed privlačna na pogled. Solimo in popramo, začinimo z limonovim sokom in posujemo z grobo nasekljanim peteršiljem.