© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kvinojina solata z lečo in sirom feta

Kvinojina solata z lečo in sirom feta

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
quinoa lentil and feta salad

Sestavine

  • 200 g kvinoje
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 1 šalotka ali ½ čebule
  • 2 žlici pehtrana
  • 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
  • ½ kumarice
  • 100 g sira feta
  • 6 mladih čebulic
  • sok in lupina 1 pomaranče
  • 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa

Sestavine

  • 200 g kvinoje
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 1 šalotka ali ½ čebule
  • 2 žlici pehtrana
  • 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
  • ½ kumarice
  • 100 g sira feta
  • 6 mladih čebulic
  • sok in lupina 1 pomaranče
  • 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa

Postopek

1

V večji kozici zavremo zadostno količino vode in v njej 10 do 15 minut kuhamo kvinojo, da se zmehča. Nato jo dobro odcedimo in damo na stran, da se ohladi. Šalotko drobno nasekljamo, pehtran pa grobo narežemo. Kumarico olupimo in narežemo na kocke. Mlade čebulice drobno narežemo.

2

Medtem v manjši ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo šalotko, da se zmehča. Dodamo nasekljan pehtran, dobro premešamo in odstranimo z ognja.

3

V skledo stresemo ohlajeno kvinojo in ji dodamo prepraženo šalotko s pehtranom, lečo, kumarico, zdrobljen sir, mlado čebulico, pomarančno lupino, sok in kis. Dobro premešamo in pred postrežbo ohladimo.

Priljubljeni recepti

Kuhana riba in ribja juha

To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.

45 min
Enostavno

Biftek s tartufi

Srednje zahtevno

Mavrični sadni sladoled na palčki

Mavrica, ki prinaša popolno ohladitev

20 min
Enostavno

Mehko kuhana jajca z avokadom v pancetini srajčki

Jajca, avokado in panceta za najboljši začetek dneva

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.