
Kaj boste skuhali danes?
Kvinojina solata z lečo in sirom feta
Kvinojina solata z lečo in sirom feta

Sestavine
- 200 g kvinoje
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 šalotka ali ½ čebule
- 2 žlici pehtrana
- 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
- ½ kumarice
- 100 g sira feta
- 6 mladih čebulic
- sok in lupina 1 pomaranče
- 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 200 g kvinoje
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 šalotka ali ½ čebule
- 2 žlici pehtrana
- 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
- ½ kumarice
- 100 g sira feta
- 6 mladih čebulic
- sok in lupina 1 pomaranče
- 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa
Postopek
V večji kozici zavremo zadostno količino vode in v njej 10 do 15 minut kuhamo kvinojo, da se zmehča. Nato jo dobro odcedimo in damo na stran, da se ohladi. Šalotko drobno nasekljamo, pehtran pa grobo narežemo. Kumarico olupimo in narežemo na kocke. Mlade čebulice drobno narežemo.
Medtem v manjši ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo šalotko, da se zmehča. Dodamo nasekljan pehtran, dobro premešamo in odstranimo z ognja.
V skledo stresemo ohlajeno kvinojo in ji dodamo prepraženo šalotko s pehtranom, lečo, kumarico, zdrobljen sir, mlado čebulico, pomarančno lupino, sok in kis. Dobro premešamo in pred postrežbo ohladimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.