© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kvinojina solata z lečo in sirom feta

Kvinojina solata z lečo in sirom feta

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
quinoa lentil and feta salad

Sestavine

  • 200 g kvinoje
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 1 šalotka ali ½ čebule
  • 2 žlici pehtrana
  • 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
  • ½ kumarice
  • 100 g sira feta
  • 6 mladih čebulic
  • sok in lupina 1 pomaranče
  • 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g kvinoje
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 1 šalotka ali ½ čebule
  • 2 žlici pehtrana
  • 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
  • ½ kumarice
  • 100 g sira feta
  • 6 mladih čebulic
  • sok in lupina 1 pomaranče
  • 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa

Postopek

1

V večji kozici zavremo zadostno količino vode in v njej 10 do 15 minut kuhamo kvinojo, da se zmehča. Nato jo dobro odcedimo in damo na stran, da se ohladi. Šalotko drobno nasekljamo, pehtran pa grobo narežemo. Kumarico olupimo in narežemo na kocke. Mlade čebulice drobno narežemo.

2

Medtem v manjši ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo šalotko, da se zmehča. Dodamo nasekljan pehtran, dobro premešamo in odstranimo z ognja.

3

V skledo stresemo ohlajeno kvinojo in ji dodamo prepraženo šalotko s pehtranom, lečo, kumarico, zdrobljen sir, mlado čebulico, pomarančno lupino, sok in kis. Dobro premešamo in pred postrežbo ohladimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.