
Kvinojina solata z lečo in sirom feta
Kvinojina solata z lečo in sirom feta

Sestavine
- 200 g kvinoje
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 šalotka ali ½ čebule
- 2 žlici pehtrana
- 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
- ½ kumarice
- 100 g sira feta
- 6 mladih čebulic
- sok in lupina 1 pomaranče
- 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 200 g kvinoje
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 šalotka ali ½ čebule
- 2 žlici pehtrana
- 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
- ½ kumarice
- 100 g sira feta
- 6 mladih čebulic
- sok in lupina 1 pomaranče
- 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa
Postopek
V večji kozici zavremo zadostno količino vode in v njej 10 do 15 minut kuhamo kvinojo, da se zmehča. Nato jo dobro odcedimo in damo na stran, da se ohladi. Šalotko drobno nasekljamo, pehtran pa grobo narežemo. Kumarico olupimo in narežemo na kocke. Mlade čebulice drobno narežemo.
Medtem v manjši ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo šalotko, da se zmehča. Dodamo nasekljan pehtran, dobro premešamo in odstranimo z ognja.
V skledo stresemo ohlajeno kvinojo in ji dodamo prepraženo šalotko s pehtranom, lečo, kumarico, zdrobljen sir, mlado čebulico, pomarančno lupino, sok in kis. Dobro premešamo in pred postrežbo ohladimo.