
Polenta z gobami
Slastna polenta za glavno jed ali prilogo.
Polenta z gobami
Slastna polenta za glavno jed ali prilogo.

Sestavine
- 300 g instantne polnozrnate polente
- 400 g mešanih gob, najbolje gozdnih
- 100 g masla
- ½ kozarca belega vina
- 2 stroka česna
- majhen šopek peteršilja
- sol in poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 300 g instantne polnozrnate polente
- 400 g mešanih gob, najbolje gozdnih
- 100 g masla
- ½ kozarca belega vina
- 2 stroka česna
- majhen šopek peteršilja
- sol in poper
Postopek
Gobe očistimo in narežemo. V ponvi na zmernem ognju stopimo maslo in na njem nežno popražimo na lističe narezan česen, nato dodamo gobe in pražimo še minuto ali dve. Prilijemo vino in zajemalko vode ter solimo. Pokrijemo in kuhamo 7 do 8 minut, kakšno minuto, preden je omaka gotova, dodamo sesekljan peteršilj.
V kozici zavremo liter osoljene vode. Vanjo počasi vsujemo polento in ob tem ves čas mešamo z metlico, da se ne naredijo grudice. Na šibkem ognju kuhamo 3 do 4 minute, da dobimo zelo gosto polento. Med kuhanjem jo pogosto premešamo.
Vročo polento preložimo v veliko skledo ali na leseno desko, jo obložimo z gobami in takoj ponudimo.
Zapečena različica
Kuhano polento naložimo v pekač, jo obložimo z gobami in posujemo z naribanim aromatičnim topljivim sirom. V pečici, ogreti na 180 °C, jo pečemo približno 5 minut.