© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Polenta z gobami

Slastna polenta za glavno jed ali prilogo.

Polenta z gobami

Slastna polenta za glavno jed ali prilogo.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Polenta z gobami

Sestavine

  • 300 g instantne polnozrnate polente
  • 400 g mešanih gob, najbolje gozdnih
  • 100 g masla
  • ½ kozarca belega vina
  • 2 stroka česna
  • majhen šopek peteršilja
  • sol in poper

Sestavine

  • 300 g instantne polnozrnate polente
  • 400 g mešanih gob, najbolje gozdnih
  • 100 g masla
  • ½ kozarca belega vina
  • 2 stroka česna
  • majhen šopek peteršilja
  • sol in poper

Postopek

1

Gobe očistimo in narežemo. V ponvi na zmernem ognju stopimo maslo in na njem nežno popražimo na lističe narezan česen, nato dodamo gobe in pražimo še minuto ali dve. Prilijemo vino in zajemalko vode ter solimo. Pokrijemo in kuhamo 7 do 8 minut, kakšno minuto, preden je omaka gotova, dodamo sesekljan peteršilj.

2

V kozici zavremo liter osoljene vode. Vanjo počasi vsujemo polento in ob tem ves čas mešamo z metlico, da se ne naredijo grudice. Na šibkem ognju kuhamo 3 do 4 minute, da dobimo zelo gosto polento. Med kuhanjem jo pogosto premešamo.

3

Vročo polento preložimo v veliko skledo ali na leseno desko, jo obložimo z gobami in takoj ponudimo.

Zapečena različica

Kuhano polento naložimo v pekač, jo obložimo z gobami in posujemo z naribanim aromatičnim topljivim sirom. V pečici, ogreti na 180 °C, jo pečemo približno 5 minut.

Priljubljeni recepti

Fižolovi štruklji

Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku

Enostavno

»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem

Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica

Zahtevno

Nadevane sardele po sicilijansko

Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.