© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagnječje krače s kutino po orientalsko

Krepka jagnječja enolončnica

Jagnječje krače s kutino po orientalsko

Krepka jagnječja enolončnica

Čas priprave 3 h 10 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jagnjecje-krace-s-kutino-po-orientalsko_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 jagnječje krače
  • 30 g masla
  • 2 veliki čebuli
  • 4 stroki česna
  • 4 trakovi lupine in sok 1 biolimone
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 2 žlički mletega koriandra
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • velik ščep žafranovih nitk (po želji)
  • 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica medu
  • 4 dl jagnječje ali goveje jušne osnove
  • 2 olupljeni kutini
  • sol
  • poper
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 jagnječje krače
  • 30 g masla
  • 2 veliki čebuli
  • 4 stroki česna
  • 4 trakovi lupine in sok 1 biolimone
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 2 žlički mletega koriandra
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • velik ščep žafranovih nitk (po želji)
  • 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica medu
  • 4 dl jagnječje ali goveje jušne osnove
  • 2 olupljeni kutini
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na krhlje, česen olupimo in stremo. V primerno veliki ponvi segrejemo olje. Krače začinimo s soljo in poprom in jih 10 minut pečemo, da so z vseh strani lepo opečene.

2

Medtem v drugi globoki ponvi ali veliki kozici segrejemo maslo in na srednji temperaturi v približno 10 minutah zarumenimo čebulo, nato dodamo česen. Pečico segrejemo na 160 °C.

3

K čebuli dodamo trakove limonove lupine in vse začimbe. Pražimo eno minuto, nato vmešamo paradižnikovo mezgo, med, jušno osnovo in polovico limonovega soka. V posodo položimo krače, prostor med njimi pa zapolnimo s kutinama, ki smo ju narezali na četrtine in jima odstranili peščišča. Zavremo, pokrijemo s pokrovko in jed v pečici dušimo 2 uri.

4

Pokrovko odstranimo in krače v pečici dušimo še pol ure. Na koncu odstranimo vso odvečno maščobo, omako začinimo s soljo in poprom in dolijemo preostali limonov sok. Jagnječje krače postrežemo z omako, za prilogo pa lahko ponudimo riž ali kuskus.

Nasvet

Omaka ob koncu kuhe ni prav gosta. Če želimo gostejšo, preložite krače in kutino na servirni pladenj, omako pa še malo pokuhamo, da dobimo želeno gostoto.

Priljubljeni recepti

Čokoladne kocke z ingverjem

Hitra sladica brez peke

20 min
Enostavno

Stročji fižol

Kako veseli smo poletnih shrankov v drugih letnih časih. Stročji fižol je eden od bolj priljubljenih.

30 min
Enostavno

Torta čarovniška mačka

Mali kuharji in kuharice bodo z veseljem pomagali pri peki strašljivih prigrizkov in sladic, še bolj pa bodo uživali, ko jih bodo jedli.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.