Kaj boste skuhali danes?
Jagnječje krače s kutino po orientalsko
Krepka jagnječja enolončnica
Jagnječje krače s kutino po orientalsko
Krepka jagnječja enolončnica
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 jagnječje krače
- 30 g masla
- 2 veliki čebuli
- 4 stroki česna
- 4 trakovi lupine in sok 1 biolimone
- 2 žlički mletega cimeta
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- velik ščep žafranovih nitk (po želji)
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica medu
- 4 dl jagnječje ali goveje jušne osnove
- 2 olupljeni kutini
- sol
- poper
5 enolončnic, ki v predpraznični naglici rešijo kosilo
Zadnji dnevi pred prazniki so polni opravkov, zato najbolj teknejo krepke enolončnice, ki jih skuhamo vnaprej in z njimi ogrejemo hladne dni.
Presna čokoladna klobasa z oreščki
Ta sladica je prava poslastica za ljubitelje čokolade.
Najboljši recepti za praznično večerjo brez mesa
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 jagnječje krače
- 30 g masla
- 2 veliki čebuli
- 4 stroki česna
- 4 trakovi lupine in sok 1 biolimone
- 2 žlički mletega cimeta
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- velik ščep žafranovih nitk (po želji)
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica medu
- 4 dl jagnječje ali goveje jušne osnove
- 2 olupljeni kutini
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na krhlje, česen olupimo in stremo. V primerno veliki ponvi segrejemo olje. Krače začinimo s soljo in poprom in jih 10 minut pečemo, da so z vseh strani lepo opečene.
Medtem v drugi globoki ponvi ali veliki kozici segrejemo maslo in na srednji temperaturi v približno 10 minutah zarumenimo čebulo, nato dodamo česen. Pečico segrejemo na 160 °C.
K čebuli dodamo trakove limonove lupine in vse začimbe. Pražimo eno minuto, nato vmešamo paradižnikovo mezgo, med, jušno osnovo in polovico limonovega soka. V posodo položimo krače, prostor med njimi pa zapolnimo s kutinama, ki smo ju narezali na četrtine in jima odstranili peščišča. Zavremo, pokrijemo s pokrovko in jed v pečici dušimo 2 uri.
Pokrovko odstranimo in krače v pečici dušimo še pol ure. Na koncu odstranimo vso odvečno maščobo, omako začinimo s soljo in poprom in dolijemo preostali limonov sok. Jagnječje krače postrežemo z omako, za prilogo pa lahko ponudimo riž ali kuskus.
Nasvet
Omaka ob koncu kuhe ni prav gosta. Če želimo gostejšo, preložite krače in kutino na servirni pladenj, omako pa še malo pokuhamo, da dobimo želeno gostoto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna pica v ponvi z jajčevci, skuto in meto
Kruhovi cmoki iz starega kruha
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke
Pečen fižol po grško
»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.
Pečeni jajčevci z jogurtom in hariso
Prečudovita poletna priloga iz pečenih jajčevcev