
Kaj boste skuhali danes?
Jagnječje krače s kutino po orientalsko
Krepka jagnječja enolončnica
Jagnječje krače s kutino po orientalsko
Krepka jagnječja enolončnica

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 jagnječje krače
- 30 g masla
- 2 veliki čebuli
- 4 stroki česna
- 4 trakovi lupine in sok 1 biolimone
- 2 žlički mletega cimeta
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- velik ščep žafranovih nitk (po želji)
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica medu
- 4 dl jagnječje ali goveje jušne osnove
- 2 olupljeni kutini
- sol
- poper

Ko pade odpornost: kvarnerska mineštra, ki ogreje telo in dušo
V Reki se pleše in poje, a tudi dobro je, saj tam živijo kuharice, ki prisegajo na lokalne sestavine in tradicijo.

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 jagnječje krače
- 30 g masla
- 2 veliki čebuli
- 4 stroki česna
- 4 trakovi lupine in sok 1 biolimone
- 2 žlički mletega cimeta
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- velik ščep žafranovih nitk (po želji)
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica medu
- 4 dl jagnječje ali goveje jušne osnove
- 2 olupljeni kutini
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na krhlje, česen olupimo in stremo. V primerno veliki ponvi segrejemo olje. Krače začinimo s soljo in poprom in jih 10 minut pečemo, da so z vseh strani lepo opečene.
Medtem v drugi globoki ponvi ali veliki kozici segrejemo maslo in na srednji temperaturi v približno 10 minutah zarumenimo čebulo, nato dodamo česen. Pečico segrejemo na 160 °C.
K čebuli dodamo trakove limonove lupine in vse začimbe. Pražimo eno minuto, nato vmešamo paradižnikovo mezgo, med, jušno osnovo in polovico limonovega soka. V posodo položimo krače, prostor med njimi pa zapolnimo s kutinama, ki smo ju narezali na četrtine in jima odstranili peščišča. Zavremo, pokrijemo s pokrovko in jed v pečici dušimo 2 uri.
Pokrovko odstranimo in krače v pečici dušimo še pol ure. Na koncu odstranimo vso odvečno maščobo, omako začinimo s soljo in poprom in dolijemo preostali limonov sok. Jagnječje krače postrežemo z omako, za prilogo pa lahko ponudimo riž ali kuskus.
Nasvet
Omaka ob koncu kuhe ni prav gosta. Če želimo gostejšo, preložite krače in kutino na servirni pladenj, omako pa še malo pokuhamo, da dobimo želeno gostoto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ostrige z orientalskim prelivom
Stročji fižol
Kako veseli smo poletnih shrankov v drugih letnih časih. Stročji fižol je eden od bolj priljubljenih.
Torta čarovniška mačka
Mali kuharji in kuharice bodo z veseljem pomagali pri peki strašljivih prigrizkov in sladic, še bolj pa bodo uživali, ko jih bodo jedli.