
Pražen sladki krompir in brstični ohrovt s poširanimi jajci
Odličen in nasiten vegi obrok, ki ga popestrijo poširana jajca
Pražen sladki krompir in brstični ohrovt s poširanimi jajci
Odličen in nasiten vegi obrok, ki ga popestrijo poširana jajca

Sestavine
- 2 velika sladka krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 300 g brstičnega ohrovta
- ščep muškatnega oreška
- 3 jajca
- sol
- kanec belega vinskega kisa za poširanje

Spanakopita – grška pita s špinačo in feto
Spanakopita je izvrstna tradicionalna grška jed. Postrežemo jo za predjed ali pa glavno jed skupaj s solato. Če jo pripravite s kupljenim vlečenim testom, ne boste imeli veliko dela.

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.
Sestavine
- 2 velika sladka krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 300 g brstičnega ohrovta
- ščep muškatnega oreška
- 3 jajca
- sol
- kanec belega vinskega kisa za poširanje
Postopek
Sladki krompir olupimo in narežemo na kose, ga damo v skledo, pokrijemo s prosojno folijo in v mikrovalovni pečici kuhamo 5 minut pri visoki jakosti, da se zmehča, vendar še ohrani obliko. Skledo odkrijemo in pustimo, da se ohladi. (Sladki krompir lahko skuhamo tudi v vodi ali v sopari).
Medtem v široki teflonski ponvi segrejemo olje in dodamo tanko narezano čebulo. Pražimo jo 5 do 8 minut, da začne karamelizirati. Dodamo narezan brstični ohrovt in na močnem ognju ob mešanju pražimo, da se zmehča. Ohrovt in čebulo potisnemo na eno stran ponve in dodamo sladki krompir, ki ga v ponvi zmečkamo s hrbtno stranjo lopatke. Pustimo 5 minut, da začne postajati na spodnji strani hrustljavo zapečen. Solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreškom, primešamo ohrovt in čebulo ter krompir obrnemo, pri čemer pazimo, da ne razpade preveč. Pražimo še 5 minut, da zares zahrusta.
Medtem v kozici zavremo vodo s kancem belega vinskega kisa (brez soli). Voda mora le čisto nežno vreti. Vanjo previdno ubijemo jajca (še bolje je, da vsakega posebej ubijemo v zajemalko ali skodelico in nato počasi položimo v vodo) in počakamo 3 minute, da zakrknejo. S penovko jih poberemo iz vode in položimo na praženo zelenjavo. (Za poširanje jajc glej tudi postopek korak za korakom.)