
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"

Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- košček svežega ingverja (za palec velik)
- 2 malo pekoča rdeča čilija
- ½ žličke kurkume
- ¾ žličke garam masale
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 4 paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g mladih špinačnih listov
- sol

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- košček svežega ingverja (za palec velik)
- 2 malo pekoča rdeča čilija
- ½ žličke kurkume
- ¾ žličke garam masale
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 4 paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g mladih špinačnih listov
- sol
Postopek
Čebulo in česen olupimo, čebulo narežemo na tanke rezine, česen sesekljamo. Ingver olupimo in naribamo. Čili očistimo in narežemo na rezinice. Paradižnik nasekljamo.
V voku ali globoki ponvi segrejemo olje in na nizki temperaturi posteklenimo čebulo. Dodamo česen, ingver in čili ter pražimo še naslednjih 5 minut.
Dodamo kurkumo, garam masalo, kumin in na nizki temperaturi mešamo nekaj sekund, nato v ponev stresemo sesekljan paradižnik. Vmešamo še paradižnikovo mezgo in dušimo 5 minut.
Čičerko splaknemo, dobro odcedimo in stresemo v ponev. Dodamo še 3 dl vode in kuhljamo 10 minut, nato vmešamo špinačo ter premešamo, da špinača ovene. Solimo po okusu in postrežemo.