
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"

Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- košček svežega ingverja (za palec velik)
- 2 malo pekoča rdeča čilija
- ½ žličke kurkume
- ¾ žličke garam masale
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 4 paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g mladih špinačnih listov
- sol

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- košček svežega ingverja (za palec velik)
- 2 malo pekoča rdeča čilija
- ½ žličke kurkume
- ¾ žličke garam masale
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 4 paradižniki
- 2 žlički paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g mladih špinačnih listov
- sol
Postopek
Čebulo in česen olupimo, čebulo narežemo na tanke rezine, česen sesekljamo. Ingver olupimo in naribamo. Čili očistimo in narežemo na rezinice. Paradižnik nasekljamo.
V voku ali globoki ponvi segrejemo olje in na nizki temperaturi posteklenimo čebulo. Dodamo česen, ingver in čili ter pražimo še naslednjih 5 minut.
Dodamo kurkumo, garam masalo, kumin in na nizki temperaturi mešamo nekaj sekund, nato v ponev stresemo sesekljan paradižnik. Vmešamo še paradižnikovo mezgo in dušimo 5 minut.
Čičerko splaknemo, dobro odcedimo in stresemo v ponev. Dodamo še 3 dl vode in kuhljamo 10 minut, nato vmešamo špinačo ter premešamo, da špinača ovene. Solimo po okusu in postrežemo.