© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladne lunice

Čokoladne lunice

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 25 lunic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladne lunice

Sestavine

čokoladni mousse

  • 3 jajca
  • 255 g temne čokolade
  • 90 g sladkorja
  • 3 žlice maraskina
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 3 dl sladke smetane

temni čokoladni biskvit

  • 60 g sladkorja
  • 75 g grobo mletih lešnikov
  • 15 g moke
  • ½ pecilnega praška
  • malo vaniljevih semen iz stroka
  • 2 žlici nutele
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

čokoladni mousse

  • 3 jajca
  • 255 g temne čokolade
  • 90 g sladkorja
  • 3 žlice maraskina
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 3 dl sladke smetane

temni čokoladni biskvit

  • 60 g sladkorja
  • 75 g grobo mletih lešnikov
  • 15 g moke
  • ½ pecilnega praška
  • malo vaniljevih semen iz stroka
  • 2 žlici nutele

Postopek

1

Za biskvit beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Rumenjake s sladkorjem penasto stepemo, dodamo nutelo in malo stepenega beljaka. Nato primešamo moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom, ter lešnike in vse skupaj dobro premešamo. Na koncu narahlo vmešamo sneg. Vlijemo v pekač velikosti 25 x 30 cm in pečemo na 200 °C približno 20 minut.

2

Za čokoladni mousse čokolado stopimo nad soparo. Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake stepemo v trd sneg. Sladko smetano trdo stepemo. V rumenjake dodamo sladkor in jih penasto stepemo. Dodamo maraskino ter kakav v prahu in dobro zmiksamo z električnim mešalnikom, da dobimo gladko maso brez grudic. Nato dodamo čokolado, zmeljemo in dodamo še stepeno sladko smetano. Na koncu ročno vmešamo še beljakov sneg.

3

Čokoladni mousse takoj prelijemo po biskvitu in ga čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan izrežemo lunice in jih po želji oblijemo s čokolado – a odlične so tudi brez obliva.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.