
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 150 g malin
- 200 g sladkorja
- 1 limona
- 1 vaniljev strok
- 2 dl smetane za stepanje
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 150 g granole
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 150 g malin
- 200 g sladkorja
- 1 limona
- 1 vaniljev strok
- 2 dl smetane za stepanje
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 150 g granole
Postopek
Kozico z debelim dnom segrejemo in vanjo stresemo sladkor. Brez mešanja segrevamo. Ko je že skoraj ves sladkor karameliziran, pazljivo dolijemo 4 dl vrele vode. (Pazimo, močno bo zavrelo!) Mešamo s kuhalnico in segrevamo še naprej, dokler se sladkor ne raztopi. Dodamo rezino limonove lupine in vzdolžno prerezan vaniljev strok ter kuhamo 5 minut.
Breskve razpolovimo, odstranimo koščice, jih po želji prerežemo na četrtine in potopimo v sirup. Rahlo kuhljamo na najnižji temperaturi, tako da komaj vre. Kuhamo 3 do 5 minut, da se breskve zmehčajo, vendar morajo ostati čvrste. Odstavimo z ognja in dodamo limonov sok ter maline. Pustimo, da se ohladi.
Medtem damo smetano in sladkor v prahu v veliko skledo in stepemo, da se smetana nekoliko zgosti.
Sadje s penovko nadevamo v servirne posodice. Vsako porcijo potresemo z nekaj granole in dodamo zvrhano žlico smetane.