© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piškoti z brusnicami in belo čokolado (iz zamrzovalnika)

Piškoti z belo čokolado in brusnicami so že nekaj let pravi hit med prazničnimi slaščicami. Tokrat smo jih pripravili v različici, ki jo shranimo v zamrzovalnik, da bodo vedno pri roki.

Piškoti z brusnicami in belo čokolado (iz zamrzovalnika)

Piškoti z belo čokolado in brusnicami so že nekaj let pravi hit med prazničnimi slaščicami. Tokrat smo jih pripravili v različici, ki jo shranimo v zamrzovalnik, da bodo vedno pri roki.

Čas priprave 30 min + 24 ur za zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 30 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 225 g zmehčanega masla
  • 75 g sladkorja
  • 175 g kondenziranega mleka
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 350 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 75 g suhih brusnic
  • 100 g bele čokolade

Sestavine

  • 225 g zmehčanega masla
  • 75 g sladkorja
  • 175 g kondenziranega mleka
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 350 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 75 g suhih brusnic
  • 100 g bele čokolade

Postopek

1

Maslo in sladkor stepamo z električnim mešalnikom, da dobimo svetlo in puhasto zmes. Dodamo kondenzirano mleko in vaniljo ter stepamo še 1 minuto – le toliko, da se sestavine povežejo. Posebej zmešamo moko, pecilni prašek in cimet. To mešanico dodamo mokrim sestavinam in zamesimo testo. Nežno vgnetemo brusnice in belo čokolado, nasekljano na majhne koščke.

2

Testo razdelimo na pol in vsako polovico oblikujemo v valj, debel približno 4 cm. Vsakega posebej zavijemo v dvojno plast papirja za peko. Konce zavežemo s trakom, nato valja zamrznemo za najmanj 24 ur, da je testo popolnoma trdo. (V zamrzovalniku se obdrži do 3 mesece.) Ko ga zamrznemo, je pomembno, da ostane zamrznjeno do peke.

3

Če bomo piškote podarili, vključimo še naslednje navodilo (ali pa ga shranimo zase):

Pečico segrej na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Testo nareži na kolute, debele 1 cm, in jih zloži na pekač, obložen s papirjem za peko. Med njimi pusti dovolj prostora, da se bodo lahko razlezli. Peci jih 12 minut, da se po robovih zlato obarvajo. Pusti, da se na pekaču ohlajajo 5 minut, nato jih preloži na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo.

Za darilo

Zamrznjeno testo za piškote lahko odnesemo s seboj na zabavo, kjer bomo piškote še isti večer spekli, ali pa ga podarimo in ga obdarovanec ali obdarovanka shrani v zamrzovalnik ter speče kdaj drugič. V tem primeru damo zamrznjeno testo za čas poti v hladilno torbo ali vrečo s hladilnimi vložki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.