© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike

Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu, prvotno pa naj bi ga gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja.

Pečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike

Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu, prvotno pa naj bi ga gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 porcije
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečeno korenje

Sestavine

  • 2 šopka manjšega korenčka s stebli
  • sol
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • 50 g naribanega parmezana
  • 2 pesti sveže bazilike
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 300 g kuskusa
  • 3 žlice sončničnih semen

Sestavine

  • 2 šopka manjšega korenčka s stebli
  • sol
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • 50 g naribanega parmezana
  • 2 pesti sveže bazilike
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 300 g kuskusa
  • 3 žlice sončničnih semen

Postopek

1

Korenček olupimo in razpolovimo, stebla pa prihranimo. Nato korenje razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in posolimo. Pokapamo ga z oljčnim oljem in pečemo v pečici na 170 °C približno 10 minut.

Za pesto izberemo za 3 pesti opranih korenčkova stebla. Dodamo jim olupljen česen, parmezan, baziliko, sol in dve žlici sončničnih semen. Prilijemo oljčno olje in s paličnim mešalnikom dobro zmešamo.

Kuskus pripravimo po navodilih na embalaži.

Popečeno korenje damo na kuskus, prelijemo s pestom, potresemo s sončničnimi semeni in okrasimo s preostalimi stebli.

Priljubljeni recepti

Piščančja bedra po tajsko

Bedrca, marinirana z rdečo karijevo pasto in sladko čilijevo omako

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.