
Kremne testenine z rakci
Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju
Kremne testenine z rakci
Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju

Sestavine
- 400 g testenin
- 400 g kuhanih rakovih repkov
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 25 g sveže naribanega parmezana
- 100 g rukole
- sol

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 400 g testenin
- 400 g kuhanih rakovih repkov
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 25 g sveže naribanega parmezana
- 100 g rukole
- sol
Postopek
V večji kozici vrele slane vode po navodilih na embalaži skuhamo testenine. Ko so skoraj kuhane, nekaj vode odlijemo in prihranimo. V kozico k testeninam in preostanku vode damo olupljene rakove repke, da se segrejejo. Čez nekaj minut vse skupaj stresemo v cedilo, da voda odteče, nato pa damo nazaj v kozico.
Testeninam in rakcem dodamo kislo smetano ali crème fraîche, parmezan in oprano rukolo. Vse skupaj previdno zmešamo. Če je treba, dodamo še malo prihranjene vode od kuhanja testenin in takoj postrežemo.