© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremne testenine z rakci

Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju

Kremne testenine z rakci

Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kremne testenine z rakci

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 400 g kuhanih rakovih repkov
  • 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
  • 25 g sveže naribanega parmezana
  • 100 g rukole
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 400 g kuhanih rakovih repkov
  • 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
  • 25 g sveže naribanega parmezana
  • 100 g rukole
  • sol

Postopek

1

V večji kozici vrele slane vode po navodilih na embalaži skuhamo testenine. Ko so skoraj kuhane, nekaj vode odlijemo in prihranimo. V kozico k testeninam in preostanku vode damo olupljene rakove repke, da se segrejejo. Čez nekaj minut vse skupaj stresemo v cedilo, da voda odteče, nato pa damo nazaj v kozico.

2

Testeninam in rakcem dodamo kislo smetano ali crème fraîche, parmezan in oprano rukolo. Vse skupaj previdno zmešamo. Če je treba, dodamo še malo prihranjene vode od kuhanja testenin in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.