
Sestavine
- 800 g svinjskega kareja brez kosti (laks kare)
- 8 rezin šunke
- 8 rezin sira
- pribl. 70 tankih rezin slanine ali pancete
- sol
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 800 g svinjskega kareja brez kosti (laks kare)
- 8 rezin šunke
- 8 rezin sira
- pribl. 70 tankih rezin slanine ali pancete
- sol
- poper
Postopek
Meso dobro očistimo (odstranimo vlakna in maščobo) in ga narežemo na 4 kose. Vsak kos postavimo pokonci, pravokotno na delovno površino, in ga tolčemo, da se povsem splošči. Dobimo tanek kos mesa, podoben zrezku. Rahlo ga začinimo.
Vsak kos mesa obložimo z dvema rezinama šunke in dvema rezinama sira ter meso zložimo kot pismo (vse stranice zavihamo proti sredini).
Vsak zavitek ovijemo v rezine slanine (vsakega v približno 17 rezin) in ga spečemo na žaru. Pečeno »vešalico« narežemo na rezine in postrežemo.