
Pohančki iz pečice s česnovo omako
Mini panirani piščančji zrezki
Pohančki iz pečice s česnovo omako
Mini panirani piščančji zrezki

Mini panirani zrezki iz piščančjih beder so pečeni v pečici. Za zraven bomo kajpak spekli še krompirček.
Sestavine
- 500 g filejev piščančjih beder (brez kosti in kože)
- 4 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- 150 g suhih krušnih drobtin
- 75 g masla
- 4 debeli stroki česna
- 200 g crème fraîche ali kisle smetane
- ½ šopka peteršilja
- sol
- poper
- mešana zelena solata in ocvrt krompirček za prilogo (po želji)
Preberite tudi

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.

Najboljše ribe so naše ribe
Kupujete ribe? Pomembni so svežina, izvor in sezona – ne nasedajte vedno enaki ponudbi, ki pogosto ni niti lokalna niti divja.
Sestavine
- 500 g filejev piščančjih beder (brez kosti in kože)
- 4 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- 150 g suhih krušnih drobtin
- 75 g masla
- 4 debeli stroki česna
- 200 g crème fraîche ali kisle smetane
- ½ šopka peteršilja
- sol
- poper
- mešana zelena solata in ocvrt krompirček za prilogo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Fileje piščančjih beder položimo med dve plasti prozorne kuhinjske folije in jih potolčemo, da so debeli približno 1 cm. Meso nato narežemo na grižljaj velike koščke.
Moko, jajca in drobtine damo na 3 krožnike. Moko začinimo s soljo in poprom, v njej po vseh straneh povaljamo koščke piščanca, nato meso povaljamo še v jajcih in nazadnje v drobtinah.
Panirane koščke mesa položimo na nizek pekač in jih v pečici pečemo 10 do 12 minut.
Medtem v manjši kozici stopimo maslo in vmešamo drobno nasekljan česen. Kuhamo 3 do 4 minute, da se česen zmehča. Temperaturo znižamo, vmešamo smetano in večino drobno sesekljanega peteršilja. Začinimo po okusu. Omako ponudimo v manjši skodelici ob strani, da lahko vanjo pomakamo meso, in jo posujemo s preostankom peteršilja. Po želji lahko zraven ponudimo tudi zeleno solato in ocvrt krompirček.