
Pohančki iz pečice s česnovo omako
Mini panirani piščančji zrezki
Pohančki iz pečice s česnovo omako
Mini panirani piščančji zrezki

Mini panirani zrezki iz piščančjih beder so pečeni v pečici. Za zraven bomo kajpak spekli še krompirček.
Sestavine
- 500 g filejev piščančjih beder (brez kosti in kože)
- 4 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- 150 g suhih krušnih drobtin
- 75 g masla
- 4 debeli stroki česna
- 200 g crème fraîche ali kisle smetane
- ½ šopka peteršilja
- sol
- poper
- mešana zelena solata in ocvrt krompirček za prilogo (po želji)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 500 g filejev piščančjih beder (brez kosti in kože)
- 4 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- 150 g suhih krušnih drobtin
- 75 g masla
- 4 debeli stroki česna
- 200 g crème fraîche ali kisle smetane
- ½ šopka peteršilja
- sol
- poper
- mešana zelena solata in ocvrt krompirček za prilogo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Fileje piščančjih beder položimo med dve plasti prozorne kuhinjske folije in jih potolčemo, da so debeli približno 1 cm. Meso nato narežemo na grižljaj velike koščke.
Moko, jajca in drobtine damo na 3 krožnike. Moko začinimo s soljo in poprom, v njej po vseh straneh povaljamo koščke piščanca, nato meso povaljamo še v jajcih in nazadnje v drobtinah.
Panirane koščke mesa položimo na nizek pekač in jih v pečici pečemo 10 do 12 minut.
Medtem v manjši kozici stopimo maslo in vmešamo drobno nasekljan česen. Kuhamo 3 do 4 minute, da se česen zmehča. Temperaturo znižamo, vmešamo smetano in večino drobno sesekljanega peteršilja. Začinimo po okusu. Omako ponudimo v manjši skodelici ob strani, da lahko vanjo pomakamo meso, in jo posujemo s preostankom peteršilja. Po želji lahko zraven ponudimo tudi zeleno solato in ocvrt krompirček.