© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sezamove slane ploščice

Slasten prigrizek, tudi za darilo

Sezamove slane ploščice

Slasten prigrizek, tudi za darilo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina približno 20 ploščic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cokoladne-kocke-z-ingverjem_PS2_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 50 g masla
  • 100 g drobnih ovsenih kosmičev
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlički maka
  • 2 žlici sezama
  • ½ žličke soli
  • moka za delovno površino

Sestavine

  • 50 g masla
  • 100 g drobnih ovsenih kosmičev
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlički maka
  • 2 žlici sezama
  • ½ žličke soli
  • moka za delovno površino

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V manjši ponvi segrejemo maslo in ga nato rahlo ohladimo. Vse suhe sestavine stresemo v dovolj veliko skledo in jim primešamo maslo. Dodamo še 5 do 6 žlic vrele vode in z rokami zamesimo testo.

2

Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga razvaljamo na pol centimetra debelo. Razrežemo ga na kvadrate in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 12 do 15 minut, da postanejo zlato rjave barve. Pečene pustimo nekaj minut ohlajati, nato jih poberemo iz pekača in popolnoma ohladimo na kuhinjski rešetki.

Priljubljeni recepti

Jabolčna pita z mandlji in medom

Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.

1 h 15 min
Enostavno

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

30 min
Srednje zahtevno

Ravioli s špinačo

Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.