
Sezamove slane ploščice
Slasten prigrizek, tudi za darilo
Sezamove slane ploščice
Slasten prigrizek, tudi za darilo

Sestavine
- 50 g masla
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički maka
- 2 žlici sezama
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 50 g masla
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički maka
- 2 žlici sezama
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V manjši ponvi segrejemo maslo in ga nato rahlo ohladimo. Vse suhe sestavine stresemo v dovolj veliko skledo in jim primešamo maslo. Dodamo še 5 do 6 žlic vrele vode in z rokami zamesimo testo.
Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga razvaljamo na pol centimetra debelo. Razrežemo ga na kvadrate in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 12 do 15 minut, da postanejo zlato rjave barve. Pečene pustimo nekaj minut ohlajati, nato jih poberemo iz pekača in popolnoma ohladimo na kuhinjski rešetki.