
Kaj boste skuhali danes?
Sezamove slane ploščice
Slasten prigrizek, tudi za darilo
Sezamove slane ploščice
Slasten prigrizek, tudi za darilo

Sestavine
- 50 g masla
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički maka
- 2 žlici sezama
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 50 g masla
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički maka
- 2 žlici sezama
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V manjši ponvi segrejemo maslo in ga nato rahlo ohladimo. Vse suhe sestavine stresemo v dovolj veliko skledo in jim primešamo maslo. Dodamo še 5 do 6 žlic vrele vode in z rokami zamesimo testo.
Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga razvaljamo na pol centimetra debelo. Razrežemo ga na kvadrate in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 12 do 15 minut, da postanejo zlato rjave barve. Pečene pustimo nekaj minut ohlajati, nato jih poberemo iz pekača in popolnoma ohladimo na kuhinjski rešetki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z bučkami in morskimi sadeži
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"