
Piškoti zaljubljene pikapolonice
Piškoti zaljubljene pikapolonice

Sestavine
- 175 g moke
- 100 g masla
- 85 g sladkorja v prahu
- žlička vaniljine arome
- en rumenjak
- 6 in 8 cm velika modelčka za piškote v obliki srčka
za okras
- 500 g sladkorne mase
- rdeče jedilno barvilo
- 100 g sladkorja v prahu
- črno jedilno barvilo
- srebrni sladkorni biseri za okras
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 175 g moke
- 100 g masla
- 85 g sladkorja v prahu
- žlička vaniljine arome
- en rumenjak
- 6 in 8 cm velika modelčka za piškote v obliki srčka
za okras
- 500 g sladkorne mase
- rdeče jedilno barvilo
- 100 g sladkorja v prahu
- črno jedilno barvilo
- srebrni sladkorni biseri za okras
Postopek
V posodo kuhinjskega robota damo moko, na kocke narezano maslo, sladkor, aromo in rumenjak. Vlijemo še žlico vode in s kuhinjskim strojčkom zamesimo krhko testo. Stresemo ga na delovno površino, na kratko pregnetemo, nato pa zavijemo v kuhinjsko folijo in damo za 20 minut v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo na debelino dobrih 3 mm in iz njega izrežemo 20 srčkov velikosti 8 cm. Damo jih na dva pekača in pečemo 12 minut; po 6 minutah peke pekača v pečici zamenjamo tako, da je tisti, ki se je pekel zgoraj, zdaj spodaj in obratno. Hrustljavo pečene piškote ohladimo na kuhinjski rešetki.
Sladkorno maso pobarvamo z nekaj kapljicami rdečega barvila in jo do uporabe zavijemo v folijo. Sladkor zmešamo z malo vode, da dobimo gost obliv. Po- barvamo ga s črno jedilno barvo in damo v dresirno vrečko z drobnim gladkim nastavkom (ali v navadno jedilno vrečko, ki ji odrežemo vogalček). Sladkorno maso razvaljamo na debelino dobrih 3 mm in z manjšim modelčkom za piškote izrežemo 20 srčkov. Na piškote nabrizgamo malo črnega sladkornega obliva in nanj položimo srčke iz sladkorne mase.
S sladkornim oblivom na pikapolonice nabrizgamo črto za krila, črne pike in oči. Na oči damo še po dva srebrna biserčka in pustimo nekaj časa na kuhinj- ski rešetki, da se obloga utrdi.
Nasvet
Za močnejšo rdečo barvo morate poseči po rdeči jedilni barvi v prahu, saj je lahko sladkorni masi dodaste več. Ta namreč ne bo toliko spremenila gostote sladkorne mase, da bi bila preveč mokra. Jedilne barve v prahu lahko kupite v specializiranih slaščičarskih trgovinah.