
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 4 jajca
- 1 dl mleka
- 2 žlički vaniljeve arome
- 2 žlici drobnega rjavega sladkorja
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 4 žlice gostega robidovega kompota ali marmelade
- 4 rezine en dan starega belega kruha
- 25 g masla

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

To italijansko jed s krompirjem in sirom obožujejo čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 4 jajca
- 1 dl mleka
- 2 žlički vaniljeve arome
- 2 žlici drobnega rjavega sladkorja
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 4 žlice gostega robidovega kompota ali marmelade
- 4 rezine en dan starega belega kruha
- 25 g masla
Postopek
Jajca na rahlo stepemo, nato jih skupaj z mlekom, vaniljevo aromo in rjavim sladkorjem damo v globoko posodo. Vse skupaj stepemo.
Kremni sir stepemo s sladkorjem v prahu, da dobimo namaz. Z njim premažemo dve rezini kruha, obložimo ju z žlico robidovega kompota ali marmelade in pokrijemo s preostalima rezinama, tako da naredimo sendviča. Položimo ju v jajčno mešanico in pustimo stati 30 sekund, preden ju obrnemo in ponovimo postopek še z drugo stranjo.
Maslo stopimo v veliki ponvi, da se začne peniti, nato sendviča na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute, da postaneta zlato zapečena in rahla. Prerežemo ju na pol in postrežemo z dodatnim robidovim kompotom in kepico sladoleda (po želji).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz pečenega korenčka, rukole in leče
Piščanec s pivom
Pivo in žar sta klasična kombinacija, žar in piščanec sta klasična kombinacija. Torej ...