© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladki sendviči z robidovim kompotom

Sladki sendviči z robidovim kompotom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sladki sendvici z robidovim kompotom

Sestavine

  • 4 jajca
  • 1 dl mleka
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 2 žlici drobnega rjavega sladkorja
  • 100 g polnomastnega kremnega sira
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 4 žlice gostega robidovega kompota ali marmelade
  • 4 rezine en dan starega belega kruha
  • 25 g masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 1 dl mleka
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 2 žlici drobnega rjavega sladkorja
  • 100 g polnomastnega kremnega sira
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 4 žlice gostega robidovega kompota ali marmelade
  • 4 rezine en dan starega belega kruha
  • 25 g masla

Postopek

1

Jajca na rahlo stepemo, nato jih skupaj z mlekom, vaniljevo aromo in rjavim sladkorjem damo v globoko posodo. Vse skupaj stepemo.

2

Kremni sir stepemo s sladkorjem v prahu, da dobimo namaz. Z njim premažemo dve rezini kruha, obložimo ju z žlico robidovega kompota ali marmelade in pokrijemo s preostalima rezinama, tako da naredimo sendviča. Položimo ju v jajčno mešanico in pustimo stati 30 sekund, preden ju obrnemo in ponovimo postopek še z drugo stranjo.

3

Maslo stopimo v veliki ponvi, da se začne peniti, nato sendviča na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute, da postaneta zlato zapečena in rahla. Prerežemo ju na pol in postrežemo z dodatnim robidovim kompotom in kepico sladoleda (po želji).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.