
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko

Sestavine
- 5 češnjevih paradižnikov
- 5 kroglic mocarele
- 5 listkov bazilike
- sol
- oljčno olje

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 5 češnjevih paradižnikov
- 5 kroglic mocarele
- 5 listkov bazilike
- sol
- oljčno olje
Postopek
Paradižnike prerežemo, jih posolimo in prelijemo z oljem. Na palčko najprej nabodemo polovico paradižnika, nato kroglico mocarele in baziliko ter zaključimo z drugo polovico paradižnika.