
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.

Sestavine
- 1 kg krompirja
- 3 žličke mlete paprike
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 strta stroka česna
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 300 g kuhanega piščanca
- 150 g vloženih pečenih paprik
- pest črnih oliv kalamata
- sol
- poper

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.

Popoln začetek počitnic: povabite na zabavo na terasi
Ne glede na to, ali boste počastili prihod poletja, začetek počitnic, državni praznik ali kakšno drugo praznovanja vredno priložnost, vam bo naš izbor receptov gotovo prišel prav.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 3 žličke mlete paprike
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 strta stroka česna
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 300 g kuhanega piščanca
- 150 g vloženih pečenih paprik
- pest črnih oliv kalamata
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Piščančje meso razrežemo na manjše kose. Pečene paprike narežemo na rezine. Olive razpolovimo.
Krompir olupimo, narežemo na kocke, damo v posodo z vodo, solimo, zavremo in skuhamo. Odcedimo ga, vrnemo v ponev in zmečkamo s soljo, poprom in 2 žličkama paprike v prahu. Pečico segrejemo na 200 °C.
Medtem v veliki ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo česen in premešamo, da zadiši. Vmešamo preostalo papriko v prahu, pražimo še kakšno minuto, nato pa dodamo paradižnik in vse skupaj še malo pokuhamo. Omako nadevamo v pekač in ji primešamo piščančje meso, papriko, olive ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
Po vrhu razdelimo krompirjev pire in v pečici pečemo 15 minut, da se pire zapeče.
Nasvet
Jed lahko pripravimo tudi s tunino. Namesto piščanca v omako vmešamo 400 g odcejene tunine iz pločevinke in dodamo še 200 g koruze, 100 g zamrznjenega graha in papriko.