
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.

Sestavine
- 1 kg krompirja
- 3 žličke mlete paprike
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 strta stroka česna
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 300 g kuhanega piščanca
- 150 g vloženih pečenih paprik
- pest črnih oliv kalamata
- sol
- poper
Preberite tudi

Kako očistimo artičoko
Artičoka deluje grobo in neizprosno, a z nekaj spretnimi in odločnimi rezi zlahka razkrijemo njeno mehko, okusno srce - prava nagrada za vsak trud v kuhinji.

5 kuhinjskih pripomočkov, ki resnično naredijo razliko
Ni treba biti poklicni kuhar, da bi v kuhinji ustvarjali z veseljem in lahkotnostjo. Dovolj je nekaj dobre volje – in pravih pripomočkov. Delimo 5 kuhinjskih pripomočkov, ki jih obožuje vsak ljubitelj kuhe.

Kako obložiti pekač s papirjem za peko
Oblaganje pravokotnih pekačev s papirjem res ni zahtevno, pri visokih ali okroglih modelih, pa je dobro poznati nekaj trikov, da se papir res lepo prilega.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 3 žličke mlete paprike
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 strta stroka česna
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 300 g kuhanega piščanca
- 150 g vloženih pečenih paprik
- pest črnih oliv kalamata
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Piščančje meso razrežemo na manjše kose. Pečene paprike narežemo na rezine. Olive razpolovimo.
Krompir olupimo, narežemo na kocke, damo v posodo z vodo, solimo, zavremo in skuhamo. Odcedimo ga, vrnemo v ponev in zmečkamo s soljo, poprom in 2 žličkama paprike v prahu. Pečico segrejemo na 200 °C.
Medtem v veliki ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo česen in premešamo, da zadiši. Vmešamo preostalo papriko v prahu, pražimo še kakšno minuto, nato pa dodamo paradižnik in vse skupaj še malo pokuhamo. Omako nadevamo v pekač in ji primešamo piščančje meso, papriko, olive ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
Po vrhu razdelimo krompirjev pire in v pečici pečemo 15 minut, da se pire zapeče.
Nasvet
Jed lahko pripravimo tudi s tunino. Namesto piščanca v omako vmešamo 400 g odcejene tunine iz pločevinke in dodamo še 200 g koruze, 100 g zamrznjenega graha in papriko.