
Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom
Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese
Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom
Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese

Sestavine
- 4 piščančja stegna s kožo
- 2 rdeči čebuli
- 3 korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 bio limona
- 2 žlici tekočega medu
- 250 g kvinoje
pesni jogurt
- sol
- poper
- 150 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- 1 strok česna
- 5 žlic grškega jogurta
- malo kopra in nekaj vršičkov za okras

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Sestavine
- 4 piščančja stegna s kožo
- 2 rdeči čebuli
- 3 korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 bio limona
- 2 žlici tekočega medu
- 250 g kvinoje
pesni jogurt
- sol
- poper
- 150 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
- 1 strok česna
- 5 žlic grškega jogurta
- malo kopra in nekaj vršičkov za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Piščančja stegna, čebulo, narezano na krhlje, in korenje, narezano na paličice, položimo v pekač. Solimo, popramo in pokapamo z oljem. Limono operemo, narežemo na rezine in z njimi obložimo piščanca. Pečemo 30 minut. Vse skupaj zmešamo, pokapamo z medom in pečemo še 15 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen.
Peso drobno nasekljamo, česen pretisnemo skozi stiskalnik. V skledi zmešamo jogurt, peso, česen, nasekljan koper, sol in poper.
V drugi skledi zmešamo kvinojo, pečeno zelenjavo in 2 žlici sokov od peke. Piščančja stegna in rezine limone položimo na kvinojo in jih posujemo s koprovimi vršički. Postrežemo s pesnim jogurtom.