Kaj boste skuhali danes?
Piščančja enolončnica z olivami
Piščančja enolončnica z olivami
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 8 večjih piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika vejica rožmarina
- 2 žlici paradižnikove mezge, najbolje iz posušenega paradižnika
- 2 pločevinki (po 400 g) sesekljanega paradižnika (polpe)
- 1 žlica bistrega medu
- 100 g izkoščičenih zelenih in črnih oliv, mariniranih z zelišči
- 2 žlici kaper
- šopek peteršilja
- riž za prilogo
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 8 večjih piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika vejica rožmarina
- 2 žlici paradižnikove mezge, najbolje iz posušenega paradižnika
- 2 pločevinki (po 400 g) sesekljanega paradižnika (polpe)
- 1 žlica bistrega medu
- 100 g izkoščičenih zelenih in črnih oliv, mariniranih z zelišči
- 2 žlici kaper
- šopek peteršilja
- riž za prilogo
Postopek
V veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olje in dodamo drobno nasekljano čebulo. Pražimo nekaj minut, nato dodamo drobno nasekljan česen in pražimo še eno minuto. Česen in čebulo poberemo iz kozice in ju prihranimo.
Temperaturo povišamo, v kozico položimo piščančja stegna in jih na obeh straneh pečemo nekaj minut, da se zlato rjavo zapečejo.
Rožmarinovo vejico osmukamo in listke drobno nasekljamo. Peteršilj grobo nasekljamo. Česen in čebulo vrnemo v kozico k piščančjemu mesu in dodamo še preostale sestavine. Kozico pokrijemo in kuhamo 20 minut, da se piščanec skuha in postane sočen in mehak, omaka pa gosta in bogata. Postrežemo z rižem.