© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Škampi z lešnikovim maslom

Lešnikovo maslo poskrbi za novo, pestro kombinacijo okusov

Škampi z lešnikovim maslom

Lešnikovo maslo poskrbi za novo, pestro kombinacijo okusov

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Škampi z lešnikovim maslom

Sestavine

  • 20 škampov
  • 2 žlici popraženih lešnikov
  • 50 g masla
  • prgišče peteršiljevih lističev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper
  • 20 lesenih nabodal
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 20 škampov
  • 2 žlici popraženih lešnikov
  • 50 g masla
  • prgišče peteršiljevih lističev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper
  • 20 lesenih nabodal

Postopek

1

Škampom odstranimo glave, jih olupimo, repke pa pustimo cele. Nabodemo jih na nabodala in shranimo v hladilnik za največ en dan.

2

Pripravimo lešnikovo maslo. Polovico lešnikov drobno naribamo ali sesekljamo (če jih naribamo, so bolj aromatični), preostale pa grobo sesekljamo. Lešnike damo v majhno kozico z maslom in drobno sesekljanim peteršiljem, solimo in popramo ter prihranimo.

3

Preden ponudimo, maslo z lešniki stopimo. Razgrejemo rebrasto ponev ali žar in škampe premažemo z oljem. Nabodala pečemo 1 do 2 minuti, medtem jih obračamo, da se škampi obarvajo rožnato in so ravno pečeni. Verjetno jih bomo morali speči v več porcijah. Pečene škampe naložimo na krožnik, prelijemo s polovico lešnikovega masla, prestalo maslo pa ponudimo v skledici zraven, da si škampe pokapamo še pri mizi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.