© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-pomarančni piškoti

Čokoladno-pomarančni piškoti

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
B0035P 0069

Sestavine

  • 22 dag moke
  • 10 dag zmehčanega masla
  • 7,5 dag sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 2,5 dag stopljene temne jedilne čokolade za okras

glazura

  • 17 dag sladkorja v prahu
  • 3 žlice pomarančnega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 22 dag moke
  • 10 dag zmehčanega masla
  • 7,5 dag sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 2,5 dag stopljene temne jedilne čokolade za okras

glazura

  • 17 dag sladkorja v prahu
  • 3 žlice pomarančnega soka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Moko presejemo s kakavom v prahu in pecilnim praškom. V primerno veliki posodi penasto stepemo maslo in sladkor, nato pa vmešamo še jajce in mleko. Primešamo še moko s kakavom in pecilnim praškom ter zmešamo v mehko testo.

2

Oblikujemo ga v kroglo in pustimo pol ure počivati. Nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 milimetrov debelo in z okroglim modelčkom izrežemo piškote. Z zadostnim razmikom jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko in na 160 °C pečemo približno 10 do 12 minut oziroma da postanejo zlato rjavi.

3

Pripravimo še glazuro tako, da sladkor v prahu zmešamo s toliko pomarančnega soka, da dobimo gosto tekočo maso. To preizkusimo tako, da v maso potopimo žlico, in če se masa lepi na hrbet žlice, je prave gostote.  Piškote premažemo z glazuro in pustimo, da se strdi. Na koncu jih okrasimo še s čokoladno glazuro.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.