
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladno-pomarančni piškoti
Čokoladno-pomarančni piškoti

Sestavine
- 22 dag moke
- 10 dag zmehčanega masla
- 7,5 dag sladkorja v prahu
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici kakava v prahu
- 2,5 dag stopljene temne jedilne čokolade za okras
glazura
- 17 dag sladkorja v prahu
- 3 žlice pomarančnega soka

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 22 dag moke
- 10 dag zmehčanega masla
- 7,5 dag sladkorja v prahu
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici kakava v prahu
- 2,5 dag stopljene temne jedilne čokolade za okras
glazura
- 17 dag sladkorja v prahu
- 3 žlice pomarančnega soka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko presejemo s kakavom v prahu in pecilnim praškom. V primerno veliki posodi penasto stepemo maslo in sladkor, nato pa vmešamo še jajce in mleko. Primešamo še moko s kakavom in pecilnim praškom ter zmešamo v mehko testo.
Oblikujemo ga v kroglo in pustimo pol ure počivati. Nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 milimetrov debelo in z okroglim modelčkom izrežemo piškote. Z zadostnim razmikom jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko in na 160 °C pečemo približno 10 do 12 minut oziroma da postanejo zlato rjavi.
Pripravimo še glazuro tako, da sladkor v prahu zmešamo s toliko pomarančnega soka, da dobimo gosto tekočo maso. To preizkusimo tako, da v maso potopimo žlico, in če se masa lepi na hrbet žlice, je prave gostote. Piškote premažemo z glazuro in pustimo, da se strdi. Na koncu jih okrasimo še s čokoladno glazuro.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo