Kaj boste skuhali danes?
Testenine z vongolami
Malce ekstravagantno razpoloženi smo jim dodali nasekljan svež čili.
Testenine z vongolami
Malce ekstravagantno razpoloženi smo jim dodali nasekljan svež čili.
Preprosta različica italijanske klasike, ki združuje špagete ali linguine z vongolami, je elegantna morska jed, ki vedno navduši.
Sestavine
- 1 kg vongol (kočic)
- 400 g špagetov ali linguin (ploščati špageti)
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 2 rdeča čilija
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 1 dl suhega belega vina
- šopek peteršilja
- oljčno olje, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 kg vongol (kočic)
- 400 g špagetov ali linguin (ploščati špageti)
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 2 rdeča čilija
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 1 dl suhega belega vina
- šopek peteršilja
- oljčno olje, ko postrežemo
Postopek
V velik lonec nalijemo hladno vodo, jo solimo in zavremo. Pregledamo školjke in zavržemo vse, ki imajo poškodovane lupine. Vsako odprto školjko nežno potrkamo ob delovno površino, in če se ob tem ne zapre, jo zavržemo. Preostale školjke dvakrat operemo v hladni vodi.
Testenine skuhamo v vreli vodi po navodilih proizvajalca. Čili nasekljamo, paradižnike pa narežemo na polovice. V kozici segrejemo olje in na njem 3 do 4 minute pražimo česen, čili in paradižnike. Dodamo školjke, prilijemo vino in hitro pokrijemo s pokrovko. Kuhamo 3 do 4 minute, medtem kozico občasno malo potresemo, da se školjke odprejo. Vse školjke, ki se ne odprejo, zavržemo.
Špagete odcedimo, zmešamo jih s školjkami in nasekljanim peteršiljem, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro
Pokrovače s sauce vierge
Dvojna čokoladna torta
Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado