
Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom
Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato
Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom
Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato

Sestavine
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici sesekljane mete
- 2 žlici sesekljanega kopra
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica harise
- 500 g puranjih filejev
- 2 žlici belega vina ali vode
- 250 g bulgurja
- ali mešanice kvinoje in bulgurja
- 2 paradižnika, narezana na kocke
- ½ kumare, narezane na kocke
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
- poper

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.
Sestavine
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici sesekljane mete
- 2 žlici sesekljanega kopra
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica harise
- 500 g puranjih filejev
- 2 žlici belega vina ali vode
- 250 g bulgurja
- ali mešanice kvinoje in bulgurja
- 2 paradižnika, narezana na kocke
- ½ kumare, narezane na kocke
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V skodelici zmešamo polovico zelišč, polovico limonove lupine in soka, vso hariso ter sol in poper. Z mešanico premažemo puranje prsi in jih pustimo marinirati približno 5 minut; lahko pa jih v marinadi pustimo do največ 24 ur.
Po pekaču razprostremo velik kos aluminijaste folije, nanjo položimo puranje fileje z marinado in jih prelijemo z vinom ali vodo. Na vse skupaj položimo drug kos folije, meso tesno zapremo in pečemo približno 30 minut oziroma tako dolgo, da se puran speče.
Medtem pripravimo solato. Po navodilih z embalaže skuhamo bulgur ali mešanico kvinoje in bulgurja. Skuhano odcedimo in zmešamo s preostalimi zelišči, limonovo lupino in sokom ter kockami paradižnika in kumarice. Dodamo še semena granatnega jabolka. Puranje prsi narežemo na rezine, razporedimo jih po solati, prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju, in postrežemo.