
Porovi mafini s sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Porovi mafini s sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 1,5 dl mleka
- 2 jajci
- 1,5 dl olja
- 1 por (180 g)
- 100 g naribanega sira
- sol
- model za mafine
- papirnate košarice za mafine

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 1,5 dl mleka
- 2 jajci
- 1,5 dl olja
- 1 por (180 g)
- 100 g naribanega sira
- sol
- model za mafine
- papirnate košarice za mafine
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C in model za mafine obložimo s papirnatimi košaricami. Por operemo in ga previdno razrežemo na majhne kocke (pri tem naj nam pomagajo starši).

Vse suhe sestavine pomešamo v večji skledi, prilijemo mleko in olje ter dodamo jajci.

Pripravljeni masi priložimo še narezan por in nariban sir in s kuhalnico vse dobro premešamo.

Z žlico napolnimo model za mafine in ga prestavimo v pečico. Pečemo 25 minut, nato mafine s kuhinjskimi rokavicami previdno vzamemo iz pečice.
