
Pesini in kumarični stolpiči
Pesini in kumarični stolpiči

Sestavine
- 1 rdeča pesa
- ½ večje kumare
- mešanica nepraženih semen (bučnih, sončničnih, lanenih …) za posip
kumarični namaz
- ½ večje kumara
- 1 skodelica pinjol
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 2 stroka česna
- ¼ skodelice vode
- 2 žlici limonovega soka
- ½ skodelice na tanko narezane šalotke
- 1 žlica pehtrana
- himalajska sol
- poper

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 1 rdeča pesa
- ½ večje kumare
- mešanica nepraženih semen (bučnih, sončničnih, lanenih …) za posip
kumarični namaz
- ½ večje kumara
- 1 skodelica pinjol
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 2 stroka česna
- ¼ skodelice vode
- 2 žlici limonovega soka
- ½ skodelice na tanko narezane šalotke
- 1 žlica pehtrana
- himalajska sol
- poper
Postopek
Rdečo peso in polovico kumare narežemo na rezine.
Za kumarični namaz polovico kumara narežemo na kocke. V električnem mešalniku zmeljemo pinjole, kvas, česen, vodo in limonov sok. Primešamo šalotko, na kocke narezano kumaro in pehtran ter dobro spiriramo. Solimo in popramo po okusu.
Zložimo sendvičke s tremi rezinami kumare ali pese in dvema plastema namaza. Zlasti za pesine sendvičke je odličen tudi avokadov namaz. Po vrhu posujemo semena.